Mėnesio archyvas: 2018 m. gegužės mėn.

Šypsokitės! Jus galbūt kažkas filmuoja…

Ar kada susimąstėte, kad jūsų kompiuterio, mobiliojo telefono ar net apsaugos sistemos kamera gali tarnauti ne tik jums? Galbūt net nieko neįtardami atliekate pagrindinį vaidmenį kieno nors transliuojamame realybės šou…

Non linear junction detectorPanašiai kaip kompiuterius nuotoliniu būdu taisantys IT specialistai, kenkėjai programišiai jūsų kompiuteryje ar telefone gali įdiegti piktybišką programėlę (trojaną), kurios pagalba gali slapta stebėti ką veikiate internete, skaityti jūsų žinutes, matyti ekraną ir klavišų paspaudimus ar pilnai perimti kompiuterio valdymą, įskaitant ir vaizdo kameros aktyvavimą. Tačiau nereikia būti nė hackeriu – tokia šnipinėjimo programinė įranga gali būti įsigyta internete, o Youtube apstu pamokėlių, kaip tokia naudotis.

Dažnai dėl įsibrovimų kalti patys nukentėjusieji, kurie nesiima net menkiausių priemonių tam užkirsti. Puikus to pavyzdys – nors įsigyja internetines apsaugos kameras, net nepasivargina pasikeisti jų standartinių slaptažodžių. To pasekoje kibernetiniai nusikaltėliai gali nesunkiai prisijungti prie tokios kameros ir net transliuoti jos fiksuojamą vaizdą visam pasauliui.

Kaip apsisaugoti?

Skaityti toliau

Kaimo turizmo sodybos Kauno rajone: ką verta žinoti?

Kaimo turizmo sodybos Kauno rajonePlanuojate šventę ir nusprendėte ją surengti vienoje iš Kauno rajono kaimo turizmo sodybų? Tokiu atveju turite kai ką žinoti – tuomet šventės planavimas taps tikru malonumu.

Į kokius kriterijus svarbu atkreipti dėmesį?

Šventė tobulai pavyks tik tuo atveju, jei pasirinksite tinkamą vietą. Savaime suprantama, šį žodį kiekvienas gali ir turi teisę interpretuoti savaip: tai, kas vienam atrodo visai nesvarbu, kitam yra tiesiog būtinas atributas ir atvirkščiai. Taigi, tam, kad pasirinktumėte tinkamai šventės vietą, pirmiausia turite identifikuoti savo poreikius, įvardinti savo lūkesčius. Sakoma, kad surasti sunku, jei pats nežinai ko ieškai. Ir būtent ši posakis idealiai tinka ir tuo atveju, jei jūsų tikslas yra kaimo turizmo sodybos Kauno rajone. Tačiau svarbu dėmesį atkreipti į tai, kad jūsų lūkesčiai neturėtų susidaryti vien tik iš vietų skaičiaus arba iš esamo meniu – apgalvokite ir dar daugiau detalių: dekoracijas, pramogas ir t.t. Dažnai galima išgirsti nuomonę, neva renkantis sodybą, reikėtų atkreipti dėmesį ir į ankstesnių klientų atsiliepimus. Tačiau, ar iš tiesų verta į juos koncentruotis? Pastarieji iš tiesų gali tapti papildomu informacijos šaltiniu, tačiau ne visada teisingu, kadangi pasitaiko ir tokių atvejų, kuomet informacija nėra objektyvi. Dar daugiau, svarbu nepamiršti, kad tai, kas patinka vienam, nebūtinai patiks kitam. Be to, nereikia apmiršti, kad Kauno rajonas užima didelį plotą, tad kaimo turizmo sodybų geografija – plati. Taigi, atsakingai rinkitės šventės vietą.

Pasirinkti bus dar lengviau, jei…

Skaityti toliau

Kur pirkti akumuliatorių?

Siekiant užsitrinkrinti, kad Jūsų transporto priemonė Jums sėkmingai tarnaus – privalu pasirūpinti reikalingomis priemonėmis, mašinos varomąją jėga. Prie jų galima priskirti akumuliatorius, kurie tarsi transporto priemonės širdis – koreguoja mašinos veikimo galimybes.

Akumuliatoriai parduodami daugelyje prekybos vietų. Ne tik specializuotose parduotuvėse, tačiau ir paprasčiausiose degalinėse, net internetu. Virtuali prekyba atvėrė galimybes kur kas pigiau ir greičiau rasti tai, ko ieškote, tad nieko keisto, jog daugelis žmonių džiaugiasi, kad savo mašina pasirūpinti gali net neišėję iš namų.

Akumuliatoriai internetu labiausiai giriami, kadangi:

  • Susirasti reikalingą produkciją užima mažiau laiko.
  • Internete paprasčiau pamatyti akcijas ir nuolaidas, taigi – galite sutaupyti.
  • Ieškodami internete rasite ir reikalingą informaciją.
  • Malonūs konsultantai padės rasti tai, ko reikia.
  • Siūlome įvertinti tai, kad užsisakyti galima būnant patogiai namuose.

Skaityti toliau

Apie šunų mitybą ir virškinimo klausimus

Veterinarija VilniusPašerti šunį – irgi reikia mokėti. Geriau iš anksto pasidomėti, kaip tą daryti, dar prieš įsigyjant kambarinį šuniuką, negu vėliau sustreikavus virškinimo ieškoti, kur staiga teikiamos skubios veterinaro paslaugos Vilniuje. O juk šuo – kaip ir žmogus – negali visko valgyti iš eilės, bet kuriuo metu.

Baisiausia – nutukę šunys

Turbūt baisiausias šunų mitybos klausimas yra nutukę šunys. Neretai tai kažkaip būna susiję su tuo, kad ir šeimininkai nesirūpina savo svoriu ir valgo per daug. Tačiau susilaikyti patiems nuo maisto reikia didžiulių valios pastangų. O kam peršerti šunį? Šuo nori daug ko, ko jam neleidžiate: eiti į lovą, žaisti su svetimais šunimis, eiti prie svetimų vaikų, graužti baldų ir pan. Tuomet turite griežtą žodį ir kažko jiems neleidžiate. Kai klausiama, kodėl šuo nutukęs, atsakoma: jis labai nori, mums labai gaila. Tačiau viskam kitam juk yra ribos! Žinoma, šuo nori, tačiau taip, kaip reguliuojate kitus dalykus vardan kitų tikslų, lygiai taip pat reikia ir atsakingai žiūrėti į šunų mitybą. Verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad šunys labai dažnai yra peršeriami ne per pagrindinį šėrimą, o per užkandžius: kai mėtomas maistas nuo stalo ar per dažnai duodami skanėstai, o fizinis aktyvumas per mažas. Veterinarijos klinikose galima išmatuoti ir pasverti šunį, taip pat jums gali suteikti konsultaciją veterinarai dėl šuns mitybos plano.

Skaityti toliau

Dantų gydymas be baimės ir skausmo: kokią kliniką pasirinkti?

Ar žinojote, kad dantų ėduonis yra vienas dažniausių sveikatos sutrikimų, kuris pagal savo paplitimą net įtrauktas į Gineso rekordų knygą? Šiuo sutrikimu skundžiasi net 90 procentų viso pasaulio gyventojų, ir labai svarbu tai, kad dantų gydymas būtų atliekamas kuo skubiau. Net ir tada, jei nėra jaučiamas dantų skausmas, tai dar nereiškia, kad dantys yra sveiki, todėl specialistai rekomenduoja bent kartą į pusmetį apsilankyto odontologijos klinikoje. Šio vizito metu bus atliekama profesionali burnos higiena bei įvertinama dantų būklė. Tuo atveju, jei bus pastebėta dantų pažeidimų, bus skiriamas kitas vizitas, kurio metu bus atliekamos tam tikros procedūros.

Kaip įveikti baimę apsilankyti odontologijos klinikoje?

Nors baimė lankytis odontologijos klinikoje yra būdingiausia vaikams, tačiau kartais ją jaučia ir suaugusieji. Svarbiausia yra tai, kad rastumėte būdų, kaip nusiraminti – juk bijoti tikrai nėra ko. Šiuolaikinis dantų gydymas yra atliekamas be jokio skausmo, nes prieš tai pacientui suleidžiama nuskausminamųjų. Net ir tada, jei atliekamos gana sudėtingos odontologinės procedūros, galite būti visiškai ramūs, kad jokio skausmo nejausite. Tuo atveju, jei odontologijos klinikoje bus lankomasi pakankamai dažnai, baimė gali būti įveikiama be didelių pastangų – tokiu atveju galėsite žinoti, kad dantų gydymas nebus labai sudėtingas ir truks ganėtinai trumpai. Vaikams įveikti baimę bus kur kas paprasčiau, jei odontologijos klinikoje lankysis dar nuo ankstyvos vaikystės. Nors pirmasis vizitas neretai suplanuojamas tada, kai vaikas ima skųstis dantų skausmais, tačiau specialistai rekomenduoja pirmąjį apsilankymą planuoti dar tuomet, kai vaikui išdygs pirmasis dantukas. Tai svarbu dėl to, kad tėveliai gautų pakankamai informacijos apie tinkamą vaikų dantų priežiūrą. Vėliau lankytis odontologijos klinikoje rekomenduojama reguliariai – geriausia tą atlikti bet kartą per pusę metų. Kadangi didžioji dalis šių vizitų apsiribos vien tik dantų apžiūra, vaikas nejaus jokios baimės, o užaugęs jau bus išsiugdęs įprotį odontologijos klinikoje lankytis pakankamai dažnai.

Skaityti toliau