Mėnesio archyvas: 2014 m. rugpjūčio mėn.

Paskolos

Paskolos geras būdas papildyti piniginę. Daugelis šiandieną skolinasi, tačiau kai kurie žmonės baiminasi skolų ir bando jų išvengti. Skolintis visada reikia atsakingai, ypač jei jūsų pajamos nėra didelės. Pinigai nenukris iš dangaus, todėl visada reikia numatyti pajamas. Paskolos teikiamos daugelyje įmonių. Galite pasiskolinti didesnes ar mažesnes sumas. Pinigai gali būti reikalingi įvairiems tikslams. Vieni skolinasi todėl, kad nepakanka pragyvenimui, o kiti norėdami nusipirkti brangesnį daiktą. Paskolos turi privalumų ir trūkumų.

paskolosPrivalumai:

· Sumą, kuri reikalinga, galite gauti iš karto. Jums nereikės taupyti ar kažko atsisakyti.

· Pritrūkus pinigų iki atlyginimo, galite nesunkiai išspręsti šią problemą.

· Prireikus skubiai pinigų, juos galite gauti iš karto. Tokiu atveju reikėtų kreiptis į greituosius kreditus teikiančias įmones.

· Nereikės skolintis iš draugo ar giminaičio.

· Nereikės atsisakyti būtiniausių prekių.

Trūkumai:

· Paskolą reikės grąžinti.

· Teks mokėti palūkanas.

· Jūsų duomenys gali būti panaudoti kitiems tikslams.

· Laiku negrąžinus paskolos galite pakliūti į nepatikimų asmenų sąrašą.

Dažniausiai bėdos prasideda tada, kada reikia grąžinti pasiskolintą sumą, tačiau jos neturite. Jums teks mokėti pratęsimo mokestį, kuris nebus grąžinamas. Gali padidėti palūkanos, už paskolą teks mokėti daugiau nei buvo tartasi. Jei negalite sutartu laiku grąžinti paskolos, tarkitės su kreditoriumi. Priešingu atveju, suma gali padidėti.

Kiekvienas, paskolas imantis, žmogus turėtų skolintis atsakingai, nepamiršti, kad skola reikės grąžinti. Jei nusprendėte imti nedidelę sumą, žinoma, rizika mažesnė, tačiau ir šiuo atveju gresia nemalonumai. Negrąžinus laiku, nors ir nedidelės sumos, galite užkirsti kelią tolimesnėms paskoloms. Tai gali būti pinigai, kurie bus reikalingi butui pirkti, automobiliui ar kitam brangiau kainuojančiam pirkiniui. Kreditorius jums gali pasakyti „Ne“. Kitos įstaigos ar įmonės, kurios teikia paskolas, taip, pat gali jums atsakyti, kadangi jūsų duomenys gali būti sistemoje, kaip nepatikimo skolininko. Tokiems žmonėms skolinti rizikinga, kadangi jie gali negrąžinti pinigų. Kreditoriai visada ieško sprendimų, kurie būtų palankūs abiems pusėms (paskolinusiąjam ir skolininkui). Tam tikrą laiką įmokos (ar paskolos) galima palaukti, nepriskaičiuojant palūkanų (tai gali būti kelios dienos), tačiau jei delsiama ilgesnį laiką, teks mokėti delspinigius ar pratęsimo mokesčius. Kiekvienas, kuris skolinasi, turi numatyti savo pajamas ir išlaidas ateityje. Priešingu atveju, skolos grąžinimas gali būti kilpa ant kaklo, iš kurios ištrūkti nebus lengva. Greiti pinigai vilioja daugelį, tačiau nereikėtų pamiršti, kad gali tekt greitai juos ir grąžinti.

Paskola internetu: dažniausiai užduodami klausimai

Paskola internetu pastaruoju metu imama ne taip ir retai, nes tai yra gana paprastas ir patogus būdas pasiskolinti, todėl laiką taupantys žmonės jau įsitikino, kad tokiu būdu skolintis gali būti iš tiesų patogu, ir pinigai gali pasiekti gavėją per gana trumpą laiką. Vis dėlto, gana dažnai iškyla ir įvairių klausimų, kaip viskas vyksta, taigi, kokie klausimai yra užduodami dažniausiai?

paskola internetuVienas dažniausiai užduodamų klausimų yra tai, kam gali būti suteikiama tokia paskola, ir dažniausiai paskolas teikiančios bendrovės gali pasiūlyti pasiimti paskolą tiems asmenims, kurie yra dirbantys, gauna reguliarias pajamas ir neturi skolų, kurių grąžinimo terminas yra pradelstas. Jei atitinkate visas šias sąlygas, tokiu atveju tikrai galite tikėtis, kad paskola jums bus suteikta.

Taip pat gana dažnai klausiama, kokio dydžio paskola gali būti teikiama ir per kokį laikotarpį ją reikia išmokėti. Žinoma, tai priklausys nuo to, kokią bendrovę pasirinksite, nes kiekviena jų gali pasiūlyti gana skirtingas skolinimosi sąlygas. Paprastai paskola internetu gali būti suteikiama iki kelių tūkstančių litų, o skolinimosi terminas gali būti keleri metai. Kuo didesnę sumą nuspręsite pasiskolinti, tuo ilgesnis galės būti laikotarpis, kuriam suteikiama paskola.

Taip pat kartais klausiama, ką daryti, norint pasiimti paskolą, ir tai yra gana paprasta: tereikia susirasti tokią paskolą teikiančią bendrovę ir užsiregistruoti jos internetinėje svetainėje. Tuomet tereikės patvirtinti asmens tapatybę bei pasirinkti norimo dydžio pinigų sumą bei terminą, per kurį norėtumėte išmokėti paskolą. Galite net neabejoti, kad patvirtinus paraišką labai greitai sulauksite atsakymo dėl paskolos suteikimo, taigi, toks pasirinkimas gali būti iš tiesų pats geriausias, kuomet pinigų reikia skubiai. Jei bus priimtas teigiamas sprendimas, tuomet pinigai iš karto atsidurs jūsų sąskaitoje.

Kartais nerimaujama, ar paskolą grąžinti bus taip pat paprasta, kaip ir ją pasiimti, ir tikrai galima atsakyti, kad tai padaryti bus labai paprasta – tereikės pervesti į bendrovės banko sąskaitą reikiamą pinigų sumą, ir tuo atveju, jei skolinsitės ilgesniam nei vieno mėnesio laikotarpiui, tereikės kiekvieną mėnesį pervesti nustatyto dydžio pinigų sumą.

Keltai: ar verta rinktis tokį keliavimo būdą?

Keliautojai gana dažnai pasvarsto, kokia transporto priemonė gali būti pačiu geriausiu pasirinkimu, kuomet norima nuvykti į vieną ar kitą šalį, ir keltai šiandien tikrai nėra retas pasirinkimas, kuomet nusprendžiama vykti į tam tikras užsienio šalis. Nieko stebėtino – juk tai tikrai praktiškas pasirinkimas, ir keltų bilietų kainos yra iš tiesų prieinamos.

keltaiNors kartais dvejojama, ar toks sprendimas tikrai pasiteisins, nes kelionė keltu trunka ilgiau nei lėktuvu, tačiau gana dažnai teigiama, kad keliaujantys keltu patiria kur kas mažiau streso. Galima išsirinkti tokią kelionės datą, kuri būtų pati palankiausia, ir keltu keliauti galima praktiškai bet kurią savaitės dieną.

Keliaujančių keltu bagažo svoris paprastai nėra ribojamas, tad galima pasiimti neribotą daiktų kiekį, kurie gali praversti kelionės metu. Tais atvejais, kuomet pasirenkama keliauti lėktuvu, tenka pasvarstyti, ar tikrai verta imti knygų ar žurnalų, kuriuos galima būtų paskaityti kelionės metu, nes tai paprasčiausiai reikš papildomą svorį, kuris tikrai nėra pageidautinas – juk keliaujant lėktuvu bagažo svoris yra tikrai ribotas. Taigi, keliaujantiems keltu tai tikrai nėra problema, ir galima pasiimti tiek daiktų, kiek tik jų gali prireikti.

Gana dažnai keliautojai susiduria su problema: kur palikti augintinį, vykstant į užsienio šalis? Keliaujantys keltu dėl to rūpinasi kur kas rečiau, nes augintinis gali keliauti kartu, jei laikomasi tam tikrų sąlygų. Taigi, telieka pasirūpinti keliais formalumais, ir nereikės nerimauti, kur palikti mylimą augintinį.

Keltų bilietų kainos yra tikrai prieinamos, o bilietus galima rezervuoti tiesiog internetu, ir tam tikrai neteks sugaišti daug brangaus laiko. Keltai į tam tikras šalis kursuoja tikrai dažnai, tad galėsite pasirinkti sau pačią palankiausią kelionės datą.

Taigi, privalumų yra iš tiesų nemažai, todėl galite apsilankyti keltų bendrovės internetiniame puslapyje ir išsirinkti patį palankiausią pasiūlymą. Turbūt nereikia net sakyti, kad kelionės labiausiai padeda atitolti nuo kasdienybės ir patirti dar daugiau įspūdžių, todėl planuojantiems atostogas vertėtų pasvarstyti apie išvyką į užsienį – juk tai gali kainuoti visai nebrangiai, o malonūs įspūdžiai bus tiesiog garantuoti.

Perkraustymo paslaugos: už ar prieš?

Perkraustymo paslaugos gali būti puikia išeitimi, kuomet norima persikraustyti dar greičiau ir paprasčiau, tačiau kartais iškyla klausimas, ar vertėtų kreiptis į perkraustymo paslaugas teikiančias įmones, ar visus darbus atlikti savarankiškai.

perkraustymo paslaugosŽinoma, koks pasirinkimas gali būti geresnis, tai priklausys nuo to, kiek ir kokių daiktų reikės pervežti, ir gana dažnais atvejais atrodo, kad viskas yra kur kas paprasčiau nei yra iš tikrųjų: pradėjus kraustymosi darbus gana dažnai paaiškėja, kad tai nėra taip paprasta, ir kad tai atima ne tiek ir mažai laiko. Deja, laiko stoka šiandien yra viena dažniausių problemų, ir ne visada galima paskirti visą dieną kraustymosi darbams. Taigi, tokiu atveju tikrai gali praversti perkraustymo įmonių teikiamos paslaugos, ir viskas vyks kur kas paprasčiau.

Taip pat kartais pasvarstoma, kas yra pigiau: išsinuomoti tam tikrą transporto priemonę, pervežti daiktams bei baldams, ar kreiptis į perkraustymo paslaugas teikiančias įmones. Gana dažnai pastebima, kad pastarasis variantas kainuoja kur kas pigiau, be to, tokių įmonių darbuotojai gali padėti jums saugiai supakuoti krovinius, kuriuos reikia pervežti į tam tikrą vietą.

Skaityti toliau

Kampinis šlifuoklis ir kiti įrankiai paspartina darbą

Kad galėčiaus savomis jėgomis nudirbti didžiąją dalį darbų naujame, ką tik pastatytame name, teko gerai paplušėti, kol sudariau tikslų sąrašą įrankių, reikalingų vidaus apdailos darbams atlikti. Žinoma, kad sąrašas buvo netrumpas. Jame buvo daugybė profesionalių įrankių, tokių kaip, pavyzdžiui, kampinis šlifuoklis. Žinia, kad įsigijus tokį ar bet kurį kitą profesionalų įrankį, juo džiaugtis galima ne vienerius metus, o juo naudojantis nudirbti darbai kalba patys už save.

Kampinis šlifuoklisSu kai kuriais iš minėtų įrankių man anksčiau niekada nebuvo tekę susidurti, bet juk visada būna pirmas kartas, todėl su didžiuliu susidomėjimu ir nekantraudamas laukiau, kada galėsiu tai padaryti. Mano sudaryto įrankių sąrašo pirmose pozicijose puikavosi ir perforatorius. Pastarojo man turėjo prireikti kalant mažo ir vidutinio skersmens skyles. Šis įrankis ypač naudingas ir labai palengvina darbą.

Planavau, kad naujųjų namų interjeras ir išplanavimas bus išskirtinis ir labai modernus. Tam reikėjo įdėti daug pastangų ir gerokai pasukti galvą, kaip viską padaryti kuo patogiau ir patraukliau. Žinojau, kad atliekant įvairias užduotis teks šlifuoti ir pjauti medieną, metalą, nerūdijantį plieną ir net betoną, todėl kampinis šlifuoklis šiems tikslams turėjo pasitarnauti idealiai. Nusprendžiau jo paieškoms skirti nemažai laiko, ir jį išsirinkti itin atsakingai.

Suprantama, kadangi perforatorius ir kiti įrankiai buvo ne ką mažiau svarbūs, tad paieška turėjo užtrukti ilgiau, tačiau viskas vyko visai ne taip. Užbėgdamas įvykiams už akių pasakysiu, kad sutaupiau labai daug laiko. Norite sužinoti, kaip man tai pavyko? Ogi labai paprastai – aš tiesiog užsukau į internetinę įrankių parduotuvę. Pasirinkimas buvo stulbinantis ir pirmąją akimirką pamaniau, kad teks užtrukti dar ilgiau, bet mano baiminimasis akimirksniu išgaravo, vos tik susisiekiau su konsultantais.

Pirmiausia, kaip jau minėjau, man aktualiausias įrankis buvo kampinis šlifuoklis, todėl konsultantas suteikė daugybę papildomos ir naudingos informacijos, kuri leido išsirinkti tinkamą modelį. Pasirinkau labai patogų, turintį daug papildomų funkcijų ir žinomų gamintojų šlifuoklį. Beje, jis pasižymėjo perpus mažesne vibracija, o tai labai palengvino darbą.

Skaityti toliau