Mėnesio archyvas: 2017 m. sausio mėn.

Miegmaišiai keliaujantiems – svarbiausi kokybės kriterijai

Miešmaišis keliautojuiJei planuojate ilgesnės trukmės kelionę, jums reikės kokybiško, šilto ir patikimo miegmaišio. Profesionalūs miegmaišiai keliaujantiems užtikrins maksimalų komfortą ir ramų poilsį žygio metu. Tiesa, kad nenusiviltumėte, neskubėkite priimti sprendimo – primename, kad skirtingų kategorijų miegmaišiams keliami atskiri reikalavimai, atsižvelgiant į kelionės trukmę, jos pobūdį ir oro sąlygas.

Poreikių įvertinimas

Ieškodami jūsų išsikeltus lūkesčius atitinkančio miegmaišio, visų pirma atsakykite, kokiu tikslu miegmaišis bus naudojamas. Šiuo atveju vadovaukitės universalia taisykle – kas tinka visiems, netinka niekam. Tai reiškia, kad tas pats miegmaišis netiks ilgoms ir trumpoms kelionėms, vasaros ir žiemos išvykoms. Be to, miegmaišis turi būti pasirenkamas ir atsižvelgus į aplinkybes, pvz., ar kelionės metu lis, ar pus stiprus vėjas ir t. t. Kitaip sakant, prieš keliaudami į pasirinktą turistinių prekių parduotuvę, visų pirma nuspręskite, koks miegmaišis ir kur bus naudojamas. Jei abejojate dėl savo sprendimo, pasitarkite su šios srities profesionalais, kurie atsakys į visus jūsų klausimus.

Miegmaišio užpildas

Skaityti toliau

Stogdengiai: individualūs, grupelėse, firmos, vietiniai

Skardinis stogasJeigu norite pigiau uždengti namo stogą, skardinė stogo danga kaina jus turėtų pradžiuginti, nes ta kaina veikiausiai nebus labai didelė. Arba bent jua bus mažesnė negu dengiant stogą keramikos čerpėmis. Skardinė stogo danga yra gana populiarus, ilgalaikis ir pigesnis variantas. Sakykime, stogo dangą jūs išsirinksite, o kaip išsirinkti stogdengius? Nors jau tikrai nemažai jų išvyko dirbti į užsienį, Lietuvoje, vis dar turime iš ko rinktis. Yra kelios stogo dengėjųkategorijos.

Pavieniai stogdengiai

Paprastai visada galima rasti vieną ar kitą stogo dengėją, kuris kartais dengia stogą, kartais ką nors kitą veikia. Tokie dažniausiai dirba pagal individualią veiklą arba kokią nors kitą dokumentaciją, leidžiančią jiems tiesiog taip paprastai verstis šia veikla. Taigi, tokie stogdengiai labai padės, kai turėsite nedidelį užsakymą – pakeisti kraigą, uždėti lietvamzdžius ar tiesiog pataisyti gabalą stogo dangos.

Stogdengių grupelės

Nedidelės stogdengių grupelės, dirbančios po tris – keturis, yra ta graži visuomenės dalis, kuriai reikia padėkoti, kad jie dar neemigravo iš Lietuvos. Šie žmonės paprastai patys savarankiškai būna susitelkę į bendruomenes ir dirba mūsų statybos sektoriuje. Tai dažniausiai yra atsakingi žmonės, patys užsiimantys savo komandos reklama ir prisiimantys atsakomybę kiekvienas už save.

Didelės statybų firmos

Skaityti toliau

Elektros taupymo atmintinė

Elektros suvartojimas mums įprastas namuose, darbuose, o kartais net per http://www.varicom.lt siūlomus generatorius. Jeigu baugina kas mėnesį į namus atplaukiančios elektros apmokėjimo sąskaitos, pirmiausia pagalvokite, kokie gi elektros prietaisai tiek suryja energijos. Kaip taupyti, kad energijos suvartotumėte mažiau? Trumpa atmintinė padės sumažinti elektros suvartojimą.

Įpraskite užgesinti šviesas

Elektros taupymasIšsiugdydami gerus įpročius, mes paversime savo gyvenimą sėkmingesniu, nedėdami didelių pastangų. Sunku būna tik pradžioje, kol ugdome įprotį. Vėliau pasidaro visuomet lengviau, nes įprotis tampa tuo, ką mums daryti lengviau negu nedaryti. Taigi, šviesos užgesinimas išeinant iš kambario tikrai gali tapti jūsų geruoju įpročiu. Tai tikrai padės sumažinti energijos suvartojimo kaštus namuose.

Įjungti prietaisai offline režimu ima energiją

Kai kurie prietaisai išjungiami mygtuku ir tada mes galvojame, kad jie jau nebevartoja energijos. Deja, tai ne tiesa. Pavyzdžiui, į elektros lizdą įjungtas spausdintuvas neretai, net ir būdamas „off“ režime, vis tiek šiek tiek vartoja elektrą. Jeigu namuose paliksite tik taip įjungtus prietaisus, pamatysite, kad elektros skaitliukas vis tiek šiek tiek sukasi. Tam, kad jis sustotų, reikia viską išjungti iš pačių elektros lizdų. Juo labiau, jeigu elektros instaliacija sena ir nelabai tvarkinga – tuomet juo labiau reikia pasistengti išvengti prietaisų palikimo įjungus, nes tai gali ir labai daug energijos suryti, ir kilti gaisro rizika.

Kartais galingesnis prietaisas atsieis pigiau

Skaityti toliau