Mėnesio archyvas: 2014 m. gruodžio mėn.

Kemperių nuoma: stovyklaukite patogiau

Kemperių nuoma tam tikrose situacijose gali būti tikrai puikiu pasirinkimu: tuo atveju, jei planuojate atostogauti gamtoje, tikrai neretai kyla klausimas, ar orai iš tiesų bus puikūs, ir ne visada jauku įsikurti palapinėje, jei orai nėra džiuginantys. Tokiu atveju kemperio nuoma gali būti iš tiesų puikiu pasirinkimu, ir labai svarbu yra tai, kad čia įsikurti galima tarsi savo namuose.

kemperiaiNors kartais baiminamasi, kad nuomotis kemperį gali būti labai brangu, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Be to, tais atvejais, jei planuojate vykti į užsienio šalis, ar tam tikroje vietoje apsistoti ganą ilgą laiką, toks pasirinkimas gali būti pats pigiausias, kadangi jums neteks rūpintis apgyvendinimu.

Tuo atveju, jei kelionės yra jūsų aistra, kelionė kemperiu tikrai gali būti geriausiu pasirinkimu: jūs galėsite nevaržomai keliauti, o apsistoti galėsite tada, kai to norėsite: jums nereikės ieškoti viešbučių ar nakvynės namų, ir galėsite patys planuoti savo laiką.

Visai nesvarbu, kada planuojate atostogas, ir kur planuojate vykti, kemperių nuoma iš tiesų gali būti puikiu pasirinkimu, kadangi tai padės jums dar patogiau įsikurti, o kemperio vidus jums primins tikrus namus. Turbūt nereikia net sakyti, kad kelios ar daugiau nakvynių palapinėje gali gerokai išvarginti, tad norint, kad atostogos leistų jums pailsėti ir maloniai praleisti laiką, kemperių nuoma tikrai gali būti puiki idėja.

Jums tereikia susirasti kemperius nuomojančią bendrovę ir susitarti dėl teikiamų paslaugų: šiandien tokias paslaugas teikiančių bendrovių galima rasti ne taip ir mažai, tad visada galima atrasti tokius sprendimus, kurie jums būtų patys palankiausi. Galite palyginti, kokie yra nustatyti kemperių nuomos įkainiai, ir tai padės jums pasirinkti tokį variantą, kuris tikrai neištuštins jūsų piniginės.

Galite būti užtikrinti, kad kemperių nuoma jūsų atostogas pavers nepamirštamomis, o taip pat tai padės patirti dar daugiau smagių įspūdžių. Taigi, pasvarstykite apie galimybę išsinuomoti kemperį, ir įsitikinsite patys, kad tokia galimybė jūsų atostogas gali paversti nepakartojamomis, o įsikurti kemperyje galėsite tarsi tikrose namuose – juk čia ilsėtis kur kas smagiau nei palapinėje.

Medinės pirtys

Medinės pirtys (angl. wooden baths) vertinamos nuo seno. Jose galite pasišildyti šaltą žiemos dieną. Esant šaltam orui pirtys gali būti itin malonios. Tai yra sveika, tik nepersistenkite, jei jums per karšta ir jaučiate diskomfortą, verčiau nebūkite ilgai. Esama žmonių, kurie gali pasijusti blogai, ne kiekvieno organizmas toleruoja pernelyg didelį karštį. Nekankinkite savęs, jai pasijuntate blogai. Tai gali netgi pakenkti sveikatai. Kaitinimasis medinėje pirtyje daugeliui malonus. Įprastai pirtyse būna kubilas su vėsiu (arba šaltu) vandeniu, jei perkaršta, galite juo apsipilti. Medinės pirtys – tai natūralumas ir sveikata. Pirtimi galite pasimėgauti laisvalaikiu. Tai gali būti šventės dalis. Daugelis mėgsta švęsti šventes ir mėgautis pirtimi. Nereikės visą vakarą sėdėti prie vaišių stalo, tai įprasta ir gali būti pabodę. Pasikaitinti pirtyje yra malonu. Nepamirškite, kad pirtis suteikia vidinę gerovę. Poilsis ir atsipalaidavimas reikalingas kiekvienam po sunkios darbo savaitės. Pernelyg dažnai nereikėtų kaitintis pirtyje. Pirčių tipų yra ne vienas, galite rinktis. Garinės pirtys skirstomos į:

wooden baths· Rusiškas.

· Suomiškas.

Rekomenduojama pasirinkti pagal tai, ką mėgstate. Vieniems patinka sausesnės, o kitiems drėgnos. Daugelis renkasi lietuviškas pirtis. Įprastai, kaip ir pasako pats pavadinimas (medinės pirtys, angl. wooden baths), jos statomos iš medienos. Medžiaga nėra labai svarbi, tačiau, be abejo, įtakos turi. Jei pastatas bus pastatytas iš nekokybiškų medžiagų, žinoma, tai atsilieps. Gerą pirtį galima tiesiog įkurti.Svarbu, kad būtų jauki ir maloni aplinka, medis gali tai suteikti. Rąstus, iš kurių bus statoma medinė pirtis, reikėtų pasirinkti. Nenaudokite bet kokių, nerekomenduojama rinktis pigiausių medžiagų. Galite naudoti lapuočių medieną, taip pat, tinka ir spygliuočiai, tačiau nepamirškite, kad egles, pušis ar kitus panašius medžius reikėtų kirsti tam tikru laiku. Kokybiškos medinės pirtys gali būti statomos iš eglių. Statybai puikiai tiks drebulės. Nebūtina ieškoti kuo storesnių rastų, jie gali būti tik penkiolikos centimetrų skersmens. Pirtis gali būti statoma, kaip pastatas, kuris bus naudojamas trumpą laiką, tačiau daugelis nori ilgaamžių šių pastatų, todėl reikėtų skirti daug dėmesio. Kiekvienam malonu pasikaitinti kokybiškai pastatytoje ir įrengtoje pirtyje. Dydį galite rinktis, priklausomai nuo to, kiek žmonių vienu metu nori būti pirtyje. Medinės pirtys gali tapti malonia ir jaukia vieta, joje galite pasikaitinti su draugais ar šeima. Nestatykite pirties tokioje vietoje, kad galima būtų privažiuoti prie pat, verčiau palikite takelį, kad galima būtų prieiti pėsčiomis, kad žmonės, kurie maudosi pirtyje jaustųsi jaukiau.

Kompostavimas: ar verta tai daryti patiems?

Kompostavimas pastaruoju metu tampa vis populiaresnis, nes visada yra tikimasi, kad derlius bus tikrai puikus, ir daržovės ar gėlės augs pakankamai greitai. Taigi, kartais tai pareikalauja tam tikrų pastangų, ir kompostavimas gana dažnais atvejais padeda ppasiekti puikių rezultatų.

kompostasVis dėlto, tenka pripažinti, kad tai pasiteisina tikrai ne visada: gana dažnais atvejais reikia išbandyti įvairius variantus, kol galiausiai viską pavyksta atlikti tinkamai. Neretais atvejais ūkininkai teigia, kad prireikė ne vienerių metų, kol toks pasirinkimas pasiteisino, tačiau gana dažnai pripažįstama, kad bandyti tikrai buvo verta.

Ne visada tam galima paskirti pakankamai laiko, ir tuo atveju, jei į sodybą, kurioje turite daržą ar šiltnamį, nuvykstate gana retai, kompostuoti tikrai ne visada apsimoka, nes tai ne visada pasiteisina. Tokiu atveju kur kas palankiau įsigyti parduodamo komposto, ir galite būti visiškai ramūs, kad toks pasirinkimas pasiteisins.

Žinoma, renkantis tam tikrą kompostą, svarbu atkreipti dėmesį į jo sudedamąsias dalis, ir tikrai gana dažnai yra norima, kad visos jo sudedamosios dalys būtų kuo natūralesnės.

Prekybos vietų, kuriose yra parduodamas kompostas, šiandien galima rasti ne taip ir mažai, tad visada galima palyginti, kokios yra nustatytos šių prekių kainos – tai tikrai padeda atrasti tokius pardavėjus, kurie gali pasiūlyti įsigyti prekių pigiausiai,o palyginti kainas galite tiesiog internetu.

Neretai yra norima, kad kompostuojant neišdygtų įvairių piktžolių, ir dėl to galėsite būti visiškai ramūs, jei pasirinksite tokį kompostą, kuris yra apdirbtas gana aukštoje (60-70 laipsnių) temperatūroje.

Nors kartais manoma, kad savarankiškas kompostavimas gali būti pačiu geriausiu pasirinkimu, tačiau, tenka pripažinti, kad ne visada iš pirmo bandymo pavyksta pasiekti puikių rezultatų. Žinoma, jei turite pakankamai laisvo laiko, tikrai galite bandyti kompostuoti patys, tačiau tuo atveju, jei į sodybą nuvykstate gana retai, tai pasiteisina tikrai ne visais atvejais. Paruošto komposto įsigijimas visada gali būti pačiu geriausiu pasirinkimu, r jo kainos tikrai yra prieinamos. Galite tiesiog palyginti, kokiomis kainomis kompostą parduoda skirtingi pardavėjai, ir tikrai atrasite patį tinkamiausią sprendimą.

Apranga: kur ją pirkti palankiausia?

Tikrai neretai yra svarstoma, kur gali būti perkama apranga: visada yra norima atrodyti tikrai stilingai, tad nieko nuostabaus, jog neretai kyla klausimas, kur galima būtų įsigyti gražių drabužių. Nors prekybos vietų yra ne taip ir mažai, tačiau tada, kada reikia išsirinkti tam tikrą prekybos vietą, viskas pasirodo ne taip paprasta, kaip galėjo atrodyti iš pradžių. Taigi, kur palankiausia pirkti drabužius?

apranga internetuVienas dažnesnių pasirinkimų – tai internetinės parduotuvės, kuriose galima rasti ne taip ir mažai įvairių parduodamų drabužių. Taigi, visada galima pasirinkti tokį variantą, kuris pasiteisintų labiausiai, ir svarbu yra tai, kad perkant drabužius internetu paprastai yra sugaištama visai nedaug laiko: tereikia pasirinkti tam tikrus patinkančius drabužius, įsidėti juos į krepšelį bei juos apmokėti. Kai užsakymas yra patvirtinamas, tuomet užsakyti drabužiai yra išsiunčiami tam tikru jūsų nurodytu adresu, ir tai tikrai netrunka ilgai. Jei yra pasirenkamos lietuviškos internetinės parduotuvės, prekių pristatymas dažniausiai trunka ne ilgiau nei kelias darbo dienas, todėl ilgai laukti tikrai netenka, kol užsakyti drabužiai yra pristatomi jums į namus.

Apranga, perkama internetu, tikrai neretais atvejais kainuoja kur kas pigiau nei kitose prekybos vietose, tad tai, be jokios abejonės, leidžia pirkėjams sutaupyti pinigų. Visada galima atrasti tokią internetinę parduotuvę, kurioje parduodami drabužiai kainuoja pigiausiai, ir skirtingų internetinių parduotuvių įkainius bus labai paprasta palyginti – tereikės apsilankyti internetinių parduotuvių puslapiuose. Visai nebūtina laukti, kol prekėms bus pritaikytos akcijos, nes internetu parduodami drabužiai visada kainuoja pigiau nei kitose galimose prekybos vietose.

Galite būti tikri, kad internetu perkamų drabužių kokybė bus tokia pat puiki, kaip ir kitose prekybos vietose, tačiau jūs reikalingų drabužių galėsite įsigyti greičiau ir pačiomis palankiausiomis kainomis.

Taigi, apranga tikrai gali būti perkama internetu, nes tai padės jums sutaupyti savo brangaus laiko, o užsakytos prekės galės būti pristatomos tiesiai į namus. Viskas vyks dar greičiau ir paprasčiau, o prekių kainos čia visada bus pačios palankiausios – juk internetines parduotuves pardavėjams išlaikyti yra kur kas pigiau.

Gerard stogo danga

Su vyru nusprendėme pabėgti iš miesto triukšmo ir savo šeimyninį lizdelį sukurti kažkur atokiau nuo šurmulio, kažkur arčiau gamtos. Ypač, kad tokiu atveju turėtume galimybę gyventi ne daugiabučiame, o pasistatyti savo nuosavą namuką, tokį, apie kurį svajojome jau ilgą laiką. Smagu, kad žemės paieškos neužtruko itin ilgai, ir po kelių mėnesių jau turėjome žemės lopynėlį. Visai šalia miškas, šiek tiek tolėliau teka siauras, bet sraunus upeliūkštis. Iki miesto vos dešimt minučių mašina. Vieta tarsi iš pasakos. Kadangi namelio maketu bei brėžiniais jau buvo pasirūpinta iš anksto, tai nieko nelaukdami pradėjome statybas.

stogo dangosVisos namelio smulkmenos buvo apgalvotos iki mažiausių detalių. Dideli, žemę siekiantys svetainės langai, kokybiškai apšiltintos sienos, valgomasis sujungtas su virtuve – mes net žinojome, kokios vyraus spalvos, kokių reikia įsigyti dekoracijų, kad mūsų namelis pamažu artėtų prie to, apie kurį tiek svajojome. Kai pradėjo dygti antrojo aukšto sienos supratome, kad vieno dalyko nepagalvojome – kokia gi turėtų būti stogo danga? Pravažiuodami pro miestelius esame matę įvairiausių spalvų stogų, bet kaip išsirinkti ne tik gražų, deranti prie bendro namo vaizdo, bet ir kokybišką. Šis klausimas mums nedavė ramybės visą statybų laikotarpį. Pirmiausia nusprenėme pasiskaitinėti savarankiškai ir tik tada, kai turėsime jau keletą išsirinktų variantų, pagalbos kreiptis į specialistus, kad padėtų galutinai apsispręsti.

Iš tiesų internete šiuo klausimu informacijos rasti pavyko. Ir labai naudingos. Tokios naudingos, kad net be specialistu nusprendėme, kokią stogo dangą pasirinkti. Tai Gerard stogo danga. Ši stogo danga jau gaminama net 58 metus. Jos šalis – Naujoji Zelandija. Pagaminta naudojant moderniausias technologijas, dengta cinko aliuminiu su akmens pabarstais. Mus ypač nustebino, kad jai suteikiama rašytinė 50 metų garantija. Tai garantija nuo rūdžių susidarymo, spalvos išblukimo, samanojimo. Taip pat tai puiki izoliacija nuo lietaus skleidžiamo triukšmo. Gerard Stogo dangas galima rinktis iš 19 spalvų ir 6 faktūrų. Dengimas ypač greitas ir patogus, taigi šiuos darbus būtų galima betgi atlikti patiems savarankiškai. Montavimas nereikalauja jokių tvirtų ir brangių stogo konstrukcijų.

Skamba gal ir juokingai, bet daugiausia laiko praleidome rinkdamiesi stogo spalvą bei faktūrą. Galų gale likome prie stogo dangos Gerard Diamant, pasirinkome tamsiai žalią spalvą, kad net žiemą jaustume, kad visai netrukus ateis pavasaris ir visa gamta, kurios aplink mus tiek daug, prisiderins prie mūsų namelio. Smagu, kad šiuo sprendimu nepasigailėjome.