Mėnesio archyvas: 2017 m. gruodžio mėn.

Apie ką reikėtų pagalvoti, planuojantiems šiltinti namus

TermovizijaJeigu jūsų namų termovizija tikrai ne kokia, metas pasidaryti paslaugą sau ir gamtai ir apšiltinti namus. Bus geresnis energinis efektyvumas, namuose geriau laikysis šiluma, nereikės dūsauti, kad visas karštis per langus ar kitas skyles išeina. Taigi, metas planuoti dalyką, kuris pagerins jūsų gyvenimo kokybę, ir apšiltinti namus.

Prašykite termovizinės nuotraukos ir ekspertų išvadų

Pirmiausia, nors ir jaučiate, iš kurios namo pusės ir vietos traukia šaltą orą, visgi visada vertėtų turėti oficialią išvadą, kodėl ir kur šalta. Taigi, tai gali būti arba energetinio naudingumo sertifikatas, arba paprašyta, kad kas nors padarytų su specialiu prietaisu termoviziją. Tuomet daug geriau suprasite ir žinosite, kur iš tiesų ateina šaltis. Kartais vien pasikliaudami savo juslėmis galime suklysti. Mat gali atrodyti, jog kažkur laikosi ar nesilaiko šiluma, kai iš tiesų ten bus arba nebus pralaidumas, o klaidingas įspūdis kils dėl to, kad šiluma vaikšto ir skirstosi po skirtingas vietas.

Meistro prašykite sudaryti reikalingų medžiagų sąrašą ir savo darbų sąmatą

Skaityti toliau

Klaidos, kurias žmonės daro šiltindami namus

Namuose atlikus sandarumo testus ir pamačius, kad termovizija rodo, jog namas kiauras, ateina laikas jį šildyti. Visi nori sandaresnių namų, kuriuose geriau laikytųsi šiluma, kuriuose miela ir malonu būtų visiems. Kuriuose ir šildymo išlaidos iškart būtų kur kas mažesnės. Tačiau tuomet kyla klausimų ir dėl to, kaip nepadaryti klaidų ir šį šiltinimo procesą užtikrinti kokybiškai.

Pataupo tyrimams

Neverta pasitikėti tik savo uosle dėl to, kur išeina ir įeina šiluma. Geriau visuomet samdyti profesionalus, kurie atvykę galėtų padaryti atitinkamus tyrimus ir pasakytų, koks energetinio naudingumo sertifikatas galioja šiai dienai. Tyrimas yra mokamas, tačiau ir labai naudingas. Bandyti renovuoti ir šiltinti namus prieš tai nepasidarius termovizijos, tai tas pats, kas operuoti lūžį prieš tai nepadarius rentgeno nuotraukos, ar statyti namą be projekto.

Pasilieka viską paskutinei dienai

TermovizijaAišku, pati populiariausia klaida ne tik renovuojant namus ir sandarinant, bet ir apskritai dirbant su namų šiltinimu – tai visų reikalų atidėjimas pačiai paskutinei dienai. Taip daryti tikrai neprotinga ir nedera. Jeigu norite šiltų ir patogių namų, visuomet galvokite apie tai, kad paskutinei dienai viso to nepasiliksite. Tuomet iš anksto susisieksite su meistrais, pirksite reikiamas sandarinimo medžiagas ir viskas vyks laiku. Jeigu planuojate darbus pradėti už mėnesio ir dar neieškojote meistrų bei nepirkote medžiagų, vargu, ar pavyks viskas taip, kaip norite. Teks dar palaukti, kol bus galima pajudinti reikalus.

Samdo neoficialiai dirbančius žmones

Skaityti toliau

Kaip apšiltinti namus?

Seno ir remontuoto namo pridavimas bus sėkmingas tada, jei namus pavyks apšiltinti tikrai gerai. Štai keletas patarimų, kurie padės efektyviau apšiltinti namus.

5 svarbiausios šiltinimo sritys

– Langai. Turėkite omenyje, kad darydami bet kokį termovizinį tyrimą, matysite, kad langai yra itin gera vieta pasprukti šilumą. Ar pamenate laikus, kai seni mediniai langai būdavo kamšomi vata, laikraščiais ir kitomis vienkartinėmis sandarinamomis medžiagomis? Ne veltui. Net ir gerai apkamšius langą, prie atsistojus, gali jausti kone skersvėjį ir šaltį, nereikia net termovizijos. Taigi, verta žinoti, kad ir namui energetinio naudingumo sertifikatas bus išduotas tik jį pakankamai apšildžius ir skyrus deramą dėmesį langams. Pastaruosius turbūt reikės pakeisti, apšiltinti.

PridavimasDurys. Šaltis gali pasibelsti ne tik š langus, bet ir į duris. Tam, kad namas tikrai būtų nepralaidus temperatūrai, reikės pasikeisti pigias kiauras duris į šiltas ir geras. O ir apšiltinti apvadus.

Skaityti toliau

Skirtumai gyvenant sename ir renovuotame daugiabutyje

Kai jūsų daugiabutis jau renovuotas, kai namo pridavimas jau atliktas, pats metas palyginti, kaip skiriasi jo renovuoto ir nerenovuoto kokybė.

Išvados ant popieriaus

Taigi, energetinio naudingumo sertifikatas yra ta išvada, kuri ant popieriaus leidžia jums matyti, kokia energinio naudingumo klasei priskiriamas daugiabutis dabar. Taip pat jūs žinote ir kokia ji buvo anksčiau. Galbūt jūs galite palyginti ir termovizines nuotraukas ir sužinoti, kuo skiriasi namo pralaidumo detalės anksčiau ir dabar.

Fasadas

Priduokite namą paprasčiauTaip pat jūs galite matyti, kaip namo pridavimas pilnavertė pasipuošti namo fasadui. Prieš galutinai baigiant daugiabučio renovavimą, jis yra ir papuošiamas iš išorės. Žinoma, papildomai vyksta daugiabučio šiltinimas, taigi, nieko keisto, kad tenka sutvarkyti jo išorę. Dažniausiai prieš renovaciją turime tik paprastą niūrų blokinį daugiabutį. Kurio balkonai neretai yra tiesiog keistų spalvų aptrūniję šiferiai. Po renovacijos dažnai atsiranda daugiau baltos ir žaismingų spalvų, atsiranda vienodumas, o balkonai būna gražūs ir prabangūs.

Langų kamšymas

Skaityti toliau

Kas parduoda sunkvežimius?

Transporto skelbimų rinkoje galima aptikti įvairių skelbimų. Tai gali būti ir sunkvezimiu supirkimas, ir įvairūs kiti variantai. Tačiau kodėl kažkas kartais parduoda sunkvežimius?

Po avarijų

Sunkvežimių supirkimasDaužtų, suniokotų sunkvezimiu supirkimas, aišku, populiarus po įvairių auto įvykių, avarijų. Nesinori to niekam linkėti, tačiau kai kam gauti transporto priemonę daužtą yra sėkmė. Tuo verčiasi tam tikri meistrai, kurie vėliau arba taiso, remontuoja, arba pardavinėja tokias priemones dalimis, jeigu tai atrodo pelningiau. Taigi, tokias transporto priemones irgi, kaip ir visas kitas, po eismo incidento gali nutempti tiesiog į šrotą.

Kai perka naujesnius ar kitus

Kartais naudoti sunkvežimiai yra parduodami dėl to, kad keičiami į naujesnius. Visi juk mėgstame naujus, gerai einančius automobilius. Yra skirtumas, ar vairuoti seną rusišką „kamazą“, ar naują „Volvo“ ar kitą sunkvežimį. Yra skirtumas, ar sunkvežimis užgęsta, vos juda, negali atlikti jokių reikalingų judesių, ar jis yra savivartis, modernus, su automatine pavarų dėže ir puikiai veikiantis. Tad tie, kas parduoda dar ir pusėtino stovio naudotus sunkvežimius, dažnai tą daro „iš gero gyvenimo“, nes įstengė įsigyti geresnį variantą.

Veža iš Vokietijos, perka – parduoda

Skaityti toliau