Mėnesio archyvas: 2022 m. rugpjūčio mėn.

Kokiais skanėstais palepinti savo ūkio karves? Pašarai karvėms – geriausias pasirinkimas

Naminiai gyvuliai dažniausiai nėra išrankūs maistui. Jie pasitiki savo šeimininku ir ėda tai, kas jiems patiekiama. Visgi, subalansuotas, kokybiškas maistas suteikia gyvūnui ilgesnius gyvenimo metus, geresnę savijautą, sveikatą. Gyvūnas, kuris dažniau lepinamas kokybišku, vertingomis sudedamosiomis dalimis praturtintu maistu, sparčiau atlieka jam paskirtus ūkio darbus, apdovanoja kokybiškesne pieno ar kita produkcija. Kokiose situacijose reikėtų savo ūkio karvių mitybai skirti ypatingą dėmesį? Kokiais skanėstais, papildais, pašarais jas palepinti?

Itin didelį dėmesį reikėtų skirti, veršelį žindančios karvės mitybai. Būsima veršelio masė, pajėgumas tiesiogiai priklauso nuo karvės pieningumo. Visų pirma, reikia pasirūpinti, jog veršelio mama visada turėtų galimybę atsigerti šviežio, kokybiško vandens. Tai daug pastangų nereikalaujantis, tačiau ypatingai svarbus tinkamos, mitybos ingredientas. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į karvės pašaro sudėtį, kokybę. Pašarai karvėms (kombikormas) turi pasižymėti geriausios sudėties savybėmis, turėti pakankamą kiekį baltymų ir kitų, žindančiai karvei būtinų vitaminų, mineralų.

Pasirūpinus žindančios karvės mityba, reikėtų pereiti prie veršelio valgiaraščio sudarymo darbų. Pirmaisiais gyvenimo mėnesiais veršelį maistu ir reikiamomis medžiagomis aprūpina karvė, tačiau naujagimio mitybos racioną galima papildyti kombinuotais pašarais. Pašarai veršeliams ir pašarai karvėms, pasižymi skirtingomis vertingosiomis savybėmis, tad maitinti karvę ir veršelį tais pačiais pašarais – nepatartina. Granuliuoti kombinuotieji pašarai skirti veršeliams, turėtų pasižymėti itin aukštos, energetinės vertės savybe. Jie turi užtikrinti greitą veršelio augimą ir garantuoti tinkamą prieskrandžio veiklą. Nusprendus palepinti veršelį granuliuotu pašaru, būtina atkreipti dėmesį į instrukcijoje pateiktas rekomendacijas. Labai svarbu suteikti tinkamą kiekį pašaro ir atkreipti dėmesį į rekomenduojamą, veršelio amžių.

Skaityti toliau

Parkavimas Rygos oro uoste nuo A iki Ž – tai žinoti verta ir Jums

Keliaudami į oro uostą jau turite pakankamai rūpesčių galvoje – susitvarkyti su eismu, bandyti spėti į skrydį, patekti pro vartus ir apsaugą… Jums nereikia pridėti nusivylimų, kurie gali kilti dėl perkrautos Rygos oro uosto automobilių stovėjimo aikštelės. Pasinaudokite šiais šešiais patarimais, kad parkavimas Rygos oro uoste praeitų sklandžiai ir užtikrintumėte malonią patirtį.

1. Iš anksto rezervuokite savo stovėjimo vietą

Eismas į oro uostą dažnai gali tapti spūstis. Tai ypač aktualu kelionių piko metu ir švenčių dienomis. Norint garantuoti vietą, svarbu iš anksto užsisakyti automobilių stovėjimo aikštelę. Jei nuspręsite statyti automobilį Rygos oro uoste, galite užsisakyti savo stovėjimo vietą internetu. Tiesiog įveskite savo registracijos ir išsiregistravimo laiką, įveskite visus galimus reklamos kodus ir spustelėkite citata, kad gautumėte prieinamą kainą už savo stovėjimo vietą.

2. Ieškokite nuolaidų ir akcijų pasiūlymų

Parkavimas Rygos oro uoste gali būti pigesnis nei manote! Prieš įsigydami stovėjimo vietą, būtinai paieškokite, ar yra kuponų, kad sutaupytumėte pinigų stovėjimo aikštelėje. Kai kurie oro uosto automobilių stovėjimo aikštelės pardavėjai siūlo neįtikėtinus pasiūlymus, kurių nenorite praleisti. Mūsų šiuo metu galimi pasiūlymai apima reklamą internete, savaitgalio kuponus ir atostogų kuponus. Atsiimkite kuponą šiandien!

Skaityti toliau

Traktoriai šiomis dienomis, kuo jie išsiskiria?

Ši technika yra nepamainoma ūkininkaujant, kuri iš esmės pakeitė visą žemės ūkį. Tiesa, šiuolaikinės transporto priemonės gerokai skiriasi nuo tų, kurios buvo sėkmingai naudojamos prieš kelis dešimtmečius. Nors jų atliekama funkcija iš esmės nepasikeitė. Tačiau skirtumų tikrai nemažai. Pirmiausia, tai darbo našumas bei efektyvumas. Kadangi šiandien technika leidžia darbus atlikti žymiai greičiau ir patogiau. Be to, didžiulį skirtumą galima pastebėti ir lyginant komfortą važiuojant su naujausiomis transporto priemonėmis. Todėl su jomis net ir pats darbas nebėra toks sudėtingas. O nuo transporto priemonių neatskiriami tampa ir įvairiausi jų priedai. Kurie dabar dar funkcionalesni ir neretai pasižymi didesniais gabaritais. Kas tampa pakankamai svarbu. Kadangi daugėja didesnių ūkių, kur tai tampa vienu iš esminių faktorių. Ir nors tokia technika yra galingesnė bei efektyvesnė, tačiau ji leidžia darbus atlikti su mažesnėmis kuro sąnaudomis.

Nuo ko priklauso jų kaina?

Jeigu žemės ūkis nėra aktuali sritis, tuomet labai natūralu, jog galima netgi neįsivaizduoti, kiek kainuoja tokios transporto priemonės. Traktoriai šiomis dienomis gali atsieiti ne tik keliasdešimt, bet kartais netgi ir kelis šimtus tūkstančių Eurų. Ir nors tai skamba kaip pakankamai nemaža suma, kurią sau gali leisti ne kiekvienas ūkininkas, tačiau iš tikrųjų tai yra investicija. Kadangi būtent technikos dėka galima darbus atlikti efektyviau. O kainai įtakos turi labai daug skirtingų aspektų. Kiekvienas gamintojas nustato savo kainodarą. Ir visiškai natūralu, kad kuo žinomesnis vardas, tuo ir jo gaminiai bus brangesni. Kadangi kartu tai siejama ir su kokybe. Kas šioje srityje be galo svarbu. Taip pat daug įtakos kainai turi ir galingumas bei visos kitos techninės charakteristikos. Bet šioje vietoje dažniausiai vadovaujamasi asmeniniais poreikiais, o ne kaina.

Skaityti toliau

Elektroninė prekyba: nauda ir pardavėjui, ir pirkėjui

Pastaruoju metu elektroninė prekyba išgyvena tikrą aukso amžių, o jos privalumus atranda ir pardavėjai, ir pirkėjai. Apžvelkime, kuo šis prekybos būdas naudingas verslui ir jo klientams.

Elektroninė prekyba – optimalus sprendimas verslui

Visų pirma, prekyba internetu daugeliui verslų yra patraukli dėl mažesnių kaštų. Nereikia nuomoti brangių reprezentacinių patalpų, išlaikyti daugybės darbuotojų. Kartais būtent šios išlaidos sudaro itin didelę sąnaudų dalį. Dėl šių priežasčių prekybai internetu pradėti apskritai reikia mažiau investicijų, todėl būtent nuo šios veiklos dažnai pradeda jauni verslininkai.

Kitas privalumas – galimybė prekiauti įvairiose rinkose, nepriklausomai nuo geografinės vietos. Elektroninė prekyba atveria kelius net į pasaulinę rinką, o tam reikalingos investicijos yra palyginti nedidelės. Taigi, prekiaujant internetu viso pasaulio pirkėjai yra potencialūs pirkėjai konkrečiam verslui, o tai atveria išties dideles galimybes verslo plėtrai.

Asortimentas dažnai yra ribojamas dėl fizinės parduotuvės savybių: prekes reikia gražiai eksponuoti, tad kai kurios jų paprasčiausiai netelpa. Elektroninė prekyba tokių ribojimų nesudaro – čia į elektroninę parduotuvę galima pridėti tiek prekių, kiek tik reikia.

Elektroninių parduotuvių kovoje laimi pirkėjas

Skaityti toliau

Kondicionieriai namams – prabanga ar būtinybė?

Anksčiau oro kondicionieriai dažniau būdavo įrengiami didesniuose prabangiuose namuose, tačiau šiandien jų galima pamatyti net ir studijos tipo butuose. Kas lėmė, kad kondicionieriai namams taip išpopuliarėjo? Ir ar verta investuoti į šį įrenginį?

Kodėl verta namuose turėti oro kondicionierių?

Žinoma, bėgant metams pagrindinė oro kondicionieriaus funkcija išliko nepakitusi – tai šaldymas. Tačiau ne visi susimąsto, kad kondicionieriai namams yra daug naudingesni. Vėsindami patalpas, jie iš lauko paduoda šviežio oro, tad vyksta priverstinis vėdinimas, kuris užtikrina puikią oro kokybę patalpų viduje. Taip, gaivą užtikrina ne tik oro temperatūra, bet ir oro mainai.

Priverstinis vėdinimas visapusiškai naudingas ne tik mūsų sveikatai ir gerai savijautai, bet ir namams. Vėdinimas padeda išvengti tokių problemų kaip pelėsio atsiradimas, langų rasojimas, drėgmės kaupimasis namuose.

Be to, orams atvėsus, oro kondicionierius gali pasitarnauti ir kaip… šildytuvas. Iš esmės jis atitinka šilumos siurblio oras-oras funkciją. Pasirinkus šildymo režimą šaltnešis yra panaudojamas šilumai pernešti ir jūsų kondicionierius namams gali patiekti šilto oro srovę. Žinoma, visų šildymo funkcijų oro kondicionierius neatliks (pavyzdžiui, jis negali pašildyti vandens), tačiau tai puikus būdas reguliuoti temperatūrą besikeičiant sezonams, kai šildymo sezonas dar neprasidėjęs.

Skaityti toliau