Mėnesio archyvas: 2022 m. spalio mėn.

Siloso gamyba: svarbiausi etapai

Tvartiniu laikotarpiu silosas yra galvijų mitybos pagrindas, todėl svarbu per sezoną jį tinkamai paruošti ir pasirūpinti atsargomis, kurių reikės ūkiui per žiemą. Siloso gamyba yra gana paprasta, tačiau svarbu žinoti visus etapus, kuriuos šiame straipsnyje apžvelgsime atidžiau.

Kada pjauti žolę?

Daugiausiai siloso galima pagaminti iš daugiamečių ar vienmečių žolynų. Jų aukštis skiriasi, todėl reikia atkreipti į tai dėmesį ir pasirinkti tinkamą žoliapjovę – taip siloso gamyba bus efektyvesnė. Aukštesnės žolės siekia pusmetrio aukštį, o kai kurios rūšys užauga dar aukštesnės, o ganyklose vyrauja žema žolė. Į tai reikia atsižvelgti, nes silosas bus geros kokybės tik tada, jei susmulkintos žolės ilgis sieks 20-40 mm. Jei žolė bus trumpa, ji bus smulkesnė. Tai lemia ir pjovimo laiko pasirinkimą. taip pat reikia atsižvelgti į sausosios medžiagos kiekį, kuris neturėtų viršyti 25 proc. Kai kurių rūšių žolės yra pjaunamos tik po žydėjimo, nes prieš žydėjimą ir žydėjimo laikotarpiu jų maistinė vertė sumažėja.

Žolės vytinimas ir vartymas

Siloso gamyba yra susijusi su specifiniu procesu – žolės vytinimu. Jo metu žolėje susikaupia cukrus. Būtina žinoti, kad per naktį vytinama žolė praranda sukauptą cukrų, todėl ją reikia paruošti per vieną dieną – tai užtikrina siloso kokybę.

Skaityti toliau

Parkavimas Vilniaus oro uoste: ką turėtumėte žinoti?

Mėgstate keliauti? Džiugu. Tai yra galimybė plėsti savo akiratį, pamatyti labai daug nuostabių dalykų, sutikti labai daug smagių žmonių, kurie Jums padės pajusti – koks nuostabus yra pasaulis. Jeigu ir Jūs keliaujate dažnai – tokiu atveju turėtumėte plačiau pasidomėti automobilio parkavimo Vilniaus oro uoste taisyklėmis. Juk labai patogu, kai grįžus po kelionės galima ramiai sėsti į savo mašiną ir judėti link namų.

Svarbiausia, kad parkavimas Vilniaus oro uoste yra labai patogus, tad apsimoka važiuoti su savo mašina, o ne viešosiomis opcijomis.

  • Vietos rezervavimas.

Pirmiausia reikia pasinaudoti vietos rezervavimo paslauga, kuri suteikia galimybę būti visiškai ramiu, jog atvykus į oro uostą Jūsų jau lauks vieta. Visada patogiausią yra rezervaciją atlikti internetu. Džiugu, kad daugelis žmonių tai daro ir tuo pačiu ramiai pasistato mašiną. Tokia paslauga yra siūloma ne tik Vilniaus oro uoste, tačiau ir kituose miestuose. Taigi, kad ir kuris Lietuvos oro uostas Jums reikalingas, esame tikri, kad greta jo bus mašinos laikymo vieta.

  • Kainos.

Gana dažnas mitas, kad parkavimas oro uoste yra brangi paslauga. Tačiau tai tikrai yra mitas ir geriausiai jį sau paneigti gali kiekvienas, kuris internete peržiūri kainas. Jos yra viešos. Dažniausiai kuo ilgesniam laikotarpiui reikalingas parkavimas Vilniaus oro uoste – tuo kaina galiausiai yra mažesnė. Tačiau taip pat naudotis paslauga galima ir tokiu atveju, kai jos reikia vienai dienai arba dviem. Taigi, užsisakykite ir ramiai atostogaukite.

Kas yra barzdos aliejus?

Barzdos aliejus – tai eterinio aliejaus pagrindu pagamintas produktas, skirtas veido plaukams ir po jais esančiai odai puoselėti, drėkinti ir minkštinti. Tai puiki alternatyva kremams ir balzamams, kurią galima naudoti tiek augant barzdai, tiek jai visiškai užaugus. Geriausių barzdos aliejų sudėtyje yra maitinamųjų ingredientų, tokių kaip simondsijų ir argano aliejus, taip pat eterinių aliejų, turinčių drėkinamųjų ir priešuždegiminių savybių. Jie skirti odai ir plaukams drėkinti, taip pat mažina sudirgimą ir niežėjimą. Eteriniai aliejai natūraliai drėkina ir pasižymi antibakterinėmis savybėmis, todėl yra puikus pasirinkimas veido odos priežiūros priemonėms. Dauguma aliejų taip pat suteikia barzdai subtilų kvapą, o tai puiku, jei norite žaisti su kolino ir kvepalų deriniais.

Kaip barzdos aliejus padeda jūsų veido plaukams?

BarzdaTai labai svarbus bet kokios barzdos priežiūros procedūros etapas. Tačiau jei jūsų barzdos aliejus pagamintas iš pigių, nekokybiškų ingredientų, jis iš tikrųjų gali pakenkti švelniems veido plaukams, kuriuos bandote apsaugoti ir puoselėti. Gerame barzdos aliejuje yra maitinamųjų ingredientų, pavyzdžiui, simondsijų, argano ir saldžiųjų migdolų aliejus, kuriuos oda lengvai įsisavina. Šie eteriniai aliejai drėkina, minkština ir puoselėja veido plaukus bei po jais esančią odą. Tinkamame barzdos aliejuje bus gausu vitamino E ir antioksidantų, kurie padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų žalos. Tokie eteriniai aliejai kaip ylang ylang, kedro medis ir santalas yra puikus pasirinkimas veido odos priežiūros priemonėms. Šie natūralūs ingredientai pasižymi drėkinamosiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis, o tai ypač naudinga, jei kenčiate nuo jautrios odos.

Skaityti toliau

Grandininių pjūklų smeigės

Grandininiai pjūklai – tai puikūs prietaisai, kuriuos naudoja daugelis privačių namų savininkų, o taip pat jie labai praverčia ir sodo bei miško darbininkams. Su pjūklais galima gana greitai ir be vargo susmulkinti medieną, pasiruošti malkas žiemai ar apgenėti medžius. Kaip bebūtų gaila, bet net ir pačio geriausio gamintojo grandininiai pjūklai laikui bėgant gali sugesti. Tokiais atvejais tenka ieškoti ir pirkti naują prietaisą arba, jeigu garantinis laikas dar nepasibaigęs, atiduoti jį sutaisyti meistrams. Kai kurie gedimai būna nepataisomi, tačiau kai kurias dalis mes net ir patys galime visai nesunkiai pakeisti, jeigu tik turėsime noro.

Jeigu sugedo benzininio pjūklo grandinė ar strypas, savaime aišku, kad toks pjūklas jau yra nebenaudingas. Taip pat labai dažnai nutinka taip, kad, pavyzdžiui, strypo smeigės tvirtai nebesilaiko pačiame pjūklo korpuse. Tada jos atsilaisvina ir galiausiai strypas nukrenta nuo pjūklo. Kad taip nenutiktų, siūlome susipažinti, kaip sutvarkyti pjūklo smeigių skyles.

  1. Pirmiausia pjūklo smeigės turi būti nuimamos ir išvalomi tarpai, kuriose jos buvo. Nuimkite strypo korpusą ir visas aplink esančias veržles. Suimkite smeiges replėmis ir po vieną jas sukite prieš laikrodžio rodyklę, iki kol pavyks ištraukti. Nepersistenkite su traukimo jėga, nes galite sugadinti veržlių sriegius. Išvalykite smeigių sriegius, nes prie jų greičiausiai bus prilipusių plastikinių dalių iš pjūklo korpuso skylių. Išpurkškite smeiges specialiu karbiuratoriaus valikliu bei nuvalykite viską švaria šluoste. Naudodami valiklį išvalysite bet kokius tepalus ar kitus nešvarumus.

  2. Skaityti toliau

Krekenos, kas tai yra?

Daugeliui šis žodis gali būti netgi visai negirdėtas bei nepažįstamas, tačiau praktiškai visi ūkininkai žinos, kas tai yra. Ypač, jeigu jie užsiima gyvulininkystę ir augina karves. Kadangi šis unikalus produktas išsiskiria prieš pat veršelio gimimą ir kažkiek po jo. Priešingai, negu pienas, jis turi kitokią gelsvą spalvą bei pasižymi visiškai kitomis savybėmis. Kurios yra ypatingai svarbios naujai gimusiam gyvūnui. Kadangi šiame produkte gausu baltymų bei imuninių medžiagų. Kas yra patys svarbiausi dalykai pirmosiomis gyvenimo dienomis veršeliui. Kadangi taip jis iš karto gauna daug energijos ir kartu apsaugą nuo įvairių ligų. Todėl labai svarbu, kad kuo greičiau po gimimo jam būtų sugirdomą šio produkto. Tam gali pasitarnauti tiek šviežiai iš karvės gautos medžiagos, tiek ir specialiai tam paruoštas bei įsigytas produktas. Kuris nesiskiria savo savybėmis, tačiau yra apdorotas bei paruoštas naudoti praktiškai bet kada.

Ar visuomet karvės jų turi?

Dažniausiai taip, kadangi tai yra natūralus procesas. Tačiau tikrai pasitaiko tokių atvejų, kai karvė šios medžiagos išskiria minimalų kiekį arba netgi neišskiria visai. Nors krekenos kiekvienam veršeliui yra būtinos. Todėl vertėtų būti pasiruošus tokiems atvejams iš anksto, kadangi kitaip gali sulėtėti gyvūno augimas bei ateityje gerokai sumažėti pieno kiekis, kurį jis potencialiai galėtų duoti. Tam gali pasitarnauti netgi užšaldytas iš anksčiau karvės produktas. Tiesa, jis neturėtų būti laikomas ilgiau, negu metus. O jeigu jo neturite, tuomet galima apsilankyti specializuotose parduotuvėse bei ten įsigyti. Kadangi šis produktas gali būti ne tik šaldomas, bet ir parduodamas apdorotas miltelių pavidalu. Tačiau dėl to jo kokybė bei funkcija nė kiek nesumažėja, todėl jis puikiai tiks tokiems atvejams. Kadangi tikrai ne visuomet ir ne visos karvės turės reikiamą jų kiekį.

Kodėl jas būtina sugirdyti patiems?

Skaityti toliau