Mėnesio archyvas: 2022 m. liepos mėn.

Elektroninės parduotuvės kūrimas: kokius iššūkius teks įveikti?

Prekyba internete šiandien yra ne pasirinkimas, o būtinybė. Po karantino ir pasaulinės pandemijos daugelis žmonių suprato, kaip patogu internetu yra apsirūpinti įvairiomis prekėmis, tad elektroninės parduotuvės kūrimas įgavo pagreitį. Deja, ne viskas yra taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Aptarkime, kokius svarbiausius iššūkius teks įveikti, kuriant savo internetinę parduotuvę.

Programavimo darbai

Jei nusprendėte kurti nuosavą internetinę parduotuvę, pirmiausiai reikės rasti patikimą ir profesionalų programuotoją. Rinkitės atsargiai, nes gana dažnai pasitaiko atvejų, kai specialistai ar įmonės meta darbus dar nepabaigę projekto arba palieka kode daugybę klaidų. Atidžiai tikrinkite darbus ir įsitikinkite, kad paslaugos teikėjas laikytųsi susitarimo.

Vis dėlto elektroninės parduotuvės kūrimas nėra vien tik programavimas, tad prireiks ir kitų sričių specialistų: dizainerio, tekstų rašytojo ir kt. Visi jie, žinoma, nedirbs už dyką, todėl pasiruoškite, kad elektroninė parduotuvė gali pareikalauti nemažai investicijų, ypač jei numatytas sudėtingesnis funkcionalumas.

Reikalingos integracijos

Kuriant savo parduotuvę, reikės pasirūpinti ir integracijomis. Tai mokėjimų, siuntimo ir kitos sistemos. Šį sprendimą galima supaprastinti naudojant tam tikrus sprendimus, tačiau vis dėlto reikia tam skirti pakankamai dėmesio. Elektroninės parduotuvės kūrimas bus sėkmingas tik tada, jei galutinis rezultatas bus patogus ir pirkėjui, ir verslo atstovams. Dėl to į integracijų svarbą negalima numoti ranka.

Skaityti toliau

Pirkti naują ar naudotą žemės ūkio techniką?

Milžiniški kombainai, galingi traktoriai, žemės dirbimo ir kasimo technika – žemės ūkio darbus gerokai palengvinanti, tačiau tikrai ne pati pigiausia įranga. Viešai žinomas faktas, jog traktorius gali kainuoti gerokai daugiau, nei puikiai įrengtas butas Vilniaus centre. Derliaus nuėmimo mašinos ir kita, žemės ūkio technika taip pat nepasižymi žemos kainos savybėmis. Visgi, žemės ūkio technika aktuali kiekvienam žemdirbiui, tad įsigyti traktorių ar kitą, žemės darbus lengvinančią priemonę – gyvybiškai svarbu. Ar finansiškai paranku įsigyti naują žemės ūkio techniką? Galbūt protingiau būtų nusipirkti dėvėtą įrangą arbą ją išsinuomoti?

Jeigu esate stambus žemvaldys, nuolat dirbate didelių pajėgumų reikalaujančiuose žemės plotuose – įsigykite naują, kokybišką žemės ūkio techniką. Dideli žemės plotai reikalauja kruopštaus, nuoseklaus darbo. Tokiu atveju negalima pasitikėti sena, abejotinos kokybės žemės ūkio technika. Žinoma, kokybiški, gerai žinomo gamintojo traktoriai, kombainai, kiti įrenginiai kainuoja ženkliai daugiau, nei dėvėta įranga ar pigesnių prekinių ženklų darbo įrankiai. Tačiau nereikėtų pamiršti, jog kokybiška technika yra pagrindinis įrankis, užtikrinantis darbą be nesklandumų, didesnį pelną ir geresnį darbo rezultatą. Įvairios prastovos, susidarusios dėl netinkamų oro sąlygų ar techninių gedimų pareikalaus daug streso ir papildomų, didelių finansinių išlaidų. Tad investuodami į kokybišką techniką, tiesiogiai investuojate į kokybišką darbą ir greičiau pasiekiamą rezultatą.

Skaityti toliau

Parkingas Kauno oro uoste – mažai kainuojanti prabanga

Vykstant į išsvajotas atostogas, išsiruošus į verslo kelionę, iškyla problema – kur saugiai pastatyti automobilį? Žinoma, jeigu gyvenate tame pačiame mieste, kuriame yra oro uostas, galite pasinaudoti taksi arba pavežėjų paslaugomis. Tačiau kaip elgtis, jeigu suplanuotas skrydis iš Kauno oro uosto, o jūs gyvenate Vilniuje, ar kitame, gerokai nuo Kauno oro uosto nutolusiame mieste? Kur saugiai palikti savo transporto priemonę? Ar verta taupyti savo automobilio saugumo sąskaita?

Automobilio stovėjimas nesaugomoje aikštelė – tiesus kelias į vagystes. Dar yra žmonių, susidariusių klaidinga nuomonę, jog parkingas Kauno oro uoste – itin prabangus, daug finansinių išteklių reikalaujantis malonumas. Taupumo sumetimais, tokie žmonės nusprendžia rizikuoti ir palikti automobilį toliau nuo oro uosto įsikūrusiose, nesaugumose, nemokamose aikštelėje. Tai esminė klaida, kuri gali gerokai apkartinti kelionės džiaugsmus. Žinoma, šiais laikais, automobilių vagysčių procentas yra gerokai mažesnis, nei gūdžiais, 90-aisiais metais. Tačiau tikrai nereikėtų atsipalaiduoti. Jeigu pasirinkote nesaugią, automobilio stovėjimo vietą, tikrai tikėtina, jog grįžę nerasite veidrodėlių, o pačiu ekstremaliausiu atveju – pačio automobilio. Parkingas Kauno oro uoste tikrai nėra finansiškai neįkandama paslauga, tad tikrai neverta rizikuoti savo gerove.

Skaityti toliau

Oras oras šildymo sistema: privalumai ir trūkumai

Ieškant šildymo sprendimo namams, vienas populiariausių pasirinkimų Lietuvoje yra oras oras šildymo sistema. Tai patikimas ir efektyvus būdas išspręsti namų šildymo klausimą. Todėl jeigu ir Jūs svarstote įsigyti šią sistemą, verta pasidomėti, kaip ji veikia, kokie yra jos privalumai ir trūkumai.

Kaip tai veikia?

Oras oras šildymo sistema kartais yra painiojama su oras vanduo šildymo sistema. Tai gana panašios sistemos, tačiau jų veikimo principas yra skirtingas. Pavyzdžiui, oras vanduo sistema veikia taip, jog iš lauko paimamas šaltas oras, o šiluma jis tampa tuomet, kai yra perduodamas per kitus įrenginius. Pavyzdžiui, per namuose įrengtus radiatorius ar šildomas grindis. Tai pavyksta todėl, jog sistema kartu ruošia ir karštą vandenį. Tai yra didžiausias skirtumas, kuo ši sistema skiriasi nuo oras oras sprendimų.

Oras oras šildymo sistemos taip pat susideda iš vidaus ir lauko blokų ir taip pat naudoja orą iš lauko, tačiau veikia kiek kitaip. Iš lauko paimamas oras, eidamas per sistemas sušildomas ir į patalpas patenka jau Jums reikalingos temperatūros.

Ekologiškas sprendimas

Vienas svarbiausių privalumų, kodėl vis daugiau žmonių renkasi šio tipo sistemas ir šilumos siurblius, yra tai, jog oras oras sistema yra draugiška gamtai. Tai tai ekonomiška ir patikima sistema. Ji neišskiria Co2 į aplinką, todėl labai dažnai ši sistema yra montuojama naujuose šiuolaikiškose namuose. Taip pat ji pasirenkama kai kuriami aukštos energetinės klasės pastatai. Oras oras siurblys veikia efektyviai, tyliai ir padeda sutaupyti net iki 70 proc. išlaidų šildymui.

Skaityti toliau

Tinkamai parinktas trimerio valas palengvins darbus

Vasara – žolės pjovimo sezonas. Kiekvienas, turintis dirbti šį darbą žino, kad geriausiai darbai pavyksta tuomet, kai jie atliekami su tinkama įranga ir laiku. Todėl labai svarbu ne tik reguliariai pjauti žolę, bet ir naudoti tam skirtas priemones. Pavyzdžiui, jeigu žolė pjaunate trimeriu, Jums svarbu žinoti, koks trimerio valas, kokiems darbams yra geriausiai pritaikytas.

Kaip pasirinkti valą?

Labai dažnai manoma, kad trimerio valas yra tik nereikšminga smulkmena, tačiau iš tiesų nuo jo priklauso atliekamų darbų kokybė. Besisukantis valas ir atlieka pjovimo darbą, todėl jeigu norite, kad žolė būtų nupjauta tiksliai ir tam sugaištumėte mažiau laiko, reikia tinkamai pasirinkti ir valą.

Parduotuvėse galima rasti įvairių valo pasirinkimų. Įprastai trimerio valas gali būti grupuojamas pagal tai, kokios jis yra storio. Jeigu nežinote, kokio storio valą reikėtų rinktis Jums, tai galite nuspręsti pagal tai, kokius darbus ketinate atlikti. Pavyzdžiui, jeigu Jums reikia pjauti storą ir aukštą žolę, reikėtų rinktis storą valą. Tokiai žolei taip pat tinka ir keturių ar daugiau kampų valas, kuris lengvai nušienauja netgi sustagarėjusius krūmus. Tuo tarpu plonesnis ir apvalus valas skirtas plonesnei, jaunesnei žolei.

Labai svarbu žinoti, kad kuo storesnis yra valas, su kuriuo pjaunate, tuo galingesnio trimerio reikia. Pavyzdžiui, jeigu su mažoms erdvėms šienauti pritaikytų trimeriu norėsite nupjauti seniai nepjautą žolė, kurioje yra stagarų ir krūmų, net ir storas valas nepadės, nes trimeriui pritrūks galingumo. Tokiu atveju arba žolę bus pjauti sudėtinga ir tai užtruks laiko, arba trimeris vis paliks tai vieną, tai kitą nenušienautą augalą.

Skaityti toliau