Mėnesio archyvas: 2022 m. gegužės mėn.

Internetinė prekyba kitu kampu

Internetinė prekyba Lietuvoje yra gana naujas reiškinys. Prasidėjo ji dar 1999 metais nuo prekybos IT knygomis (books.lt – „Penki kontinentai“) ir telefonais (Omnitel.lt – dabartinis Telia), tačiau per daugiau nei 20 metų lietuviai vis dar labai mėgsta pirkti parduotuvėse ir grūstis eilėse. Internetinė prekyba vystosi gana įdomiai. Pateiskime keletą įžvalgų elektroninės komercijos tema.

Interneto prekybą Lietuvoje išpopuliarino… Aliexpress

Internetinė prekyba Lietuvoje vystėsi keliais šuoliais. Vienas iš šuolių buvo šviesolaidinio interneto atsiradimo laikotarpiu, kai nebereikėjo DSL modemų, kitas šuolis – kai visi bankai išvystė savo elektroninę bankininkystę, o dar vienas šuolis įvyko palyginus neseniai, vos prieš keletą metų. Lietuviai atrado Aliexpress ir kitas kiniškas parduotuves. Šios parduotuvės kai kam tapo net ir pirmosios, nes būtent jose žmonės puolė pirkit tam tikrus nedidelius daiktus ir siųstis juos į Lietuvą. Nesutrukdė net ilgas pristatymo laikas, svarbu buvo kelis kartus mažesnė kaina.

Aliexpressas atnešė ir kitą madą – lyginti Aliexpress puslapyje reklamuojamas prekes su realybėje atsiųstais daiktais. Išėjo nemažai juokingų memų, kurie įrodo, kad reklama yra tikrai apgaulinga, o photoshopas – galingiausias įrankis.

Atvažiuojamoji elektroninė prekyba

Skaityti toliau

Fizinio asmens bankrotas – ne nelaimė, o išsigelbėjimas. Ką apie bankrotą žinoti privalu kiekvienam?

Fizinio asmens bankrotas yra procesas, kurio tikslas – atkurti Jūsų mokumą padengiant dalį įsiskolinimų, o likusias skolas nurašant. Tai Lietuvoje ir Europoje paplitusi praktika, kuri nėra tokia baisi, kaip skamba. Kaip žinoti, ar Jums verta skelbti bankrotą ir kaip atrodo šis procesas?

Ar asmens bankrotas legalus?

Asmeninis bankrotas yra teisminė procedūra, kurioje dalyvauja asmuo ar įmonė, negalinti grąžinti savo neapmokėtų skolų. Bankroto procesas prasideda skolininko pareiškimu, kuris yra dažniausias, arba kreditorių vardu, kuris yra rečiau. Visas skolininko turtas yra matuojamas ir įvertinamas, o turtas gali būti naudojamas daliai negrąžintos skolos grąžinti.

Štai ką verta žinoti apie bankrotą:

Bankrotas – tai yra teisminė procedūra, atliekama siekiant leisti asmenims ar įmonėms išsilaisvinti nuo savo skolų, kartu suteikiant kreditoriams galimybę grąžinti pinigus.

Bankrotas sprendžiamas Lietuvos teismuose. Yra įvairių bankroto rūšių, nuo asmeninio iki įmonės. Bankrotas gali leisti jums pradėti iš naujo, tačiau jis kelerius metus išliks jūsų kredito ataskaitose ir apsunkins skolinimąsi ateityje.

Galimybė gyvenimą pradėti iš naujo

Fizinio asmens bankrotas suteikia asmeniui galimybę pradėti iš naujo, atleidžiant skolas, kurių tiesiog neįmanoma sumokėti, o kreditoriams suteikiama galimybė gauti tam tikrą grąžinimo priemonę, pagrįstą likviduotinu asmens ar įmonės turtu. Teoriškai galimybė pateikti pareiškimą dėl bankroto yra naudinga visai ekonomikai, nes suteikia žmonėms ir įmonėms antrą galimybę gauti kreditą ir suteikia kreditoriams dalį skolos grąžinimo. Kai sėkmingai užbaigiamas asmeninis bankrotas ir jo procedūra, skolininkas atleidžiamas nuo skolinių įsipareigojimų, kurie buvo susidarę iki bankroto bylos iškėlimo.

Skaityti toliau

Kiek kainuoja trimerio reduktorius?

Trimerio reduktorius yra viena pagrindinių šio įrankio dalių, kuri atsakingą už greitą ir tikslų veikimą. Elementams judant neišvengiama vibracijų ir nusidėvėjimo – šiuos procesus sumažinti yra pagrindinė reduktoriaus funkcija, tačiau genda ir pats elementas.

Kodėl genda trimerių reduktoriai?

Trimerius ir krūmapjoves aplinkos priežiūrai renkasi privačių namų ir sodybų savininkai. Tai patogus darbo įrankis, nereikalaujantis daug fizinių pastangų ir suteikiantis mažesnėse teritorijose reikalingą tikslumą. Deja, kartais pasigirsta skundų dėl trimerių reduktorių gedimų. Apžvelkime, kodėl šis elementas genda dažniau, palyginti su kitomis dalimis.

Viena dažniausių reduktoriaus gedimo priežasčių yra nepriežiūra. Reikia suprasti, kad šis elementas yra atsakingas už dalių judėjimą, o sklandžiam procesui būtinas tikslumas. Tai užtikrinti padeda tepalo naudojimas.

Be to, tepalas sukuria apsauginę plėvelę ir apsaugo elementus nuo mechaninių pažeidimų, taip pailgindamas tiek pačio trimerio, tiek reduktoriaus funkcionalumą. Vibracijos ir nuolat besisukančios dalys gali sukelia nusidėvėjimo procesą, o atskilusios mažos metalo dalelės kenkia veikimo tikslumui. Dėl to be tinkamo tepimo reduktoriaus gedimas įvyksta daug greičiau.

Trimerio reduktorių kainos

Trimerio reduktoriaus gedimas nėra itin brangi problema, tačiau tikrai gali sukelti nemažai nepatogumų. Patys trimerių reduktoriai kainuoja palyginti nebrangiai – priklausomai nuo gamintojo ir modelio jų kainos prasideda vos nuo dešimties ar keliolikos eurų. Dėl mažos kainos remontuoti trimerių reduktorius yra nenaudinga, elementas greitai yra pakeičiamas nauju ir galima tęsti aplinkos tvarkymo darbus.

Skaityti toliau

Automobilių nuoma Kaune – sparčiai populiarėjanti paslauga

Paskutiniu metu kelionės tapo neatsiejama daugelio gyvenimo dalis. Ir visai nesvarbu, jog dažniausiai tenka keliauti tame pačiame mieste arba kažkur netoliese. Tačiau be transporto priemonių net ir tokiais atvejais apsieiti būtų gana sudėtinga. Aišku, visuomet galima ieškoti alternatyvų, tačiau praktiškai visais atvejais automobilis tam tiks geriausiai. Todėl natūralu, kad ir tokia paslauga, kuri be didelių investicijų suteikia galimybę turėti transporto priemonę, yra tokia populiari. Kadangi vis daugiau žmonių turi vairuotojo pažymėjimą. Tačiau kartais pirkti nuosavą automobilį paprasčiausiai neapsimokės. Ypač, jeigu jis reikalingas ne pastoviai, kažkuriam laikui arba pakankamai retoms kelionėms. Tokiu atveju žymiai paprasčiau būtų jį išsinuomoti. Tuo labiau, kad tuomet galima išvengti ir daugybės rūpesčių. Tokių kaip eksploatacijos išlaidos, techninė priežiūra, padangų keitimas ir daugybė kitų niuansų. Kas atitinkamai leidžia ir sutaupyti.

Nuo ko priklauso kaina?

Kiekvienu atveju ji gali kažkiek skirtis. Kadangi yra tikrai ne viena šioje srityje besispecializuojanti įmonė. Kurios taiko individualią kainodarą. Automobilių nuoma Kaune tikrai nebus brangi, ypač, jeigu norėsite sutaupyti. Kadangi visuomet galima rinktis iš plataus transporto priemonių asortimento. Kurių dalis yra brangesni, o dalis tikrai ekonomiški variantai. Aišku, dar nemažai įtakos galutinei sumai turės ir nuomos terminas. Todėl praktiškai visais atvejais labiau apsimokės automobilį nuomotis ilgesniam laikui. Tačiau tikrai nebūtina to daryti, ypač, jeigu nėra tokio poreikio. O norint sužinoti tikslią sumą geriausia būtų pasidomėti visomis siūlomomis sąlygomis. Kadangi visą šią ir kitą susijusią informaciją galima atrasti labai paprastai bei greitai. Ir nereikės niekur net išeiti iš namų. Pakaks vien tik interneto ir paieškos sistemos, kuri per kelias akimirkas atrinks tinkamiausius variantus. O tuomet jau galima pasidomėti ir kainomis.

Skaityti toliau

Įsagai galvijams kiekvieno ūkininko rūpestis

Po pandemijos nemažai žmonių planuoja savo ateitį kaime. Statomos sodybos, ieškomi būdai, kaip turimi nedideli žemės sklypai galėtų atnešti papildomą naudą. Vieni ketina užsiimti augalininkyste, o kiti ieško galimybių užsiveisti nedidelį galvijų būrį. Tai gali būti visą žiemą lauke laikomos karvės ir jaučiai, avių banda, ožkos, labai vertingą vilną duodančios alpakos. Pamiškėje žemę turintys žmonės pasvarsto ir apie danielių auginimą. Tiesa, stumbrams reikia gana didelio ploto, tačiau jau dabar atsiranda vis daugiau norinčių juos auginti.

Visi šie galvijai turi būti paženklinti ir užregistruoti specialiame gyvūnų registre. Kaip ženklinami galvijai Lietuvoje?

Yra trys pagrindiniai galvijų ženklinimo būdai:

  1. Įsagai galvijams į ausis;

  2. Tatuiruotės (dažniausiai taikoma kiaulėms)

  3. Mikroschemos (ženklinami tik arkliai, poniai, asilai).

Įsagai galvijams yra veriami į ausis. Tai savotiški galvijų auskarai, kurie leidžia gyvūnus identifikuoti.

Kodėl įsagai galvijams yra būtini?

Įsagai galvijams yra vienas iš pagrindinių gyvulių ženklinimo proceso elementų. Gyvūno savininkas turi savo augintinį užregistruoti specialioje galvijų duomenų bazėje, kurioje užfiksuojamas ant įsago išgraviruotas unikalus numeris.

Šis registravimo būdas turi kelis tikslus:

  • Ligų prevencija. Jeigu randamas kritęs gyvūnas su įsagu, iš karto tikrinama, nuo kokių ligų jis nugaišo. Taip atsekamas savininkas ir imamasi visų reikalingų priemonių, kad ligų židinys būtų lokalizuotas ir neutralizuotas.

  • Skaityti toliau