Mėnesio archyvas: 2016 m. liepos mėn.

Kur kreiptis dėl paslaugų verslui?

Efektyvus verslasVis daugiau žmonių nusprendžia surizikuoti ir pradėti savo verslą, tačiau dažnais atvejais čia gali praversti įvairių specialistų paslaugos – juk patiems savarankiškai atlikti tam tikrus darbus gali būti tikrai labai sudėtinga, todėl verta pasidomėti, ką gali pasiūlyti įvairios bendrovės. Vienas didžiausių sunkumų, kylančių tvarkant įmonės reikalus, – tai buhalterinės apskaitos vedimas, kuris tikrai ne visais atvejais yra toks paprastas, koks gali pasirodyto. Taigi, neretais atvejais čia gali praversti buhalterinė programa, kuri gali padėti apskaitą vesti kur kas paprasčiau, ir tam tikrai nereikės ypatingai daug laiko bei pastangų. Įsitikinsite patys, kad niekada netenka sugaišti pernelyg daug brangaus laiko, kada norima pasirūpinti, kad apskaita būtų vedama tinkamai, ir tam neprireiks ypatingai daug žinių.

Šiandien yra siūlomos labai įvairios buhalterinės apskaitos programos, tad kiekvienu atveju bus galima nuspręsti, kuri galimybė galėtų geriausiai pasiteisinti. Kai kurios buhalterinės apskaitos programas siūlančios bendrovės gali pasiūlyti nemokamai išbandyti tam tikras dominančias programas, ir tai gali padėti kur kas paprasčiau nuspręsti, kokia pasirinkimo galimybė gali geriausiai pasiteisinti. Tam tikrose situacijose yra galima pasidomėti, ar yra tokia galimybė, ir tuo atveju, jei išbandyta programa tiks ir patiks galėsite susitarti dėl programos įsigijimo. Nors neretai manoma, kad buhalterinės apskaitos programų kaina bus pernelyg didelė, tačiau nerimauti tikrai neverta – kiekvienu atveju bus galima atrasti tokias bendroves, kurių siūlomų programų kainos būtų iš tiesų labai palankios. Įsitikinsite, kad tikrai neprireiks didelių investicijų, o programa naudotis bus tikrai labai paprasta.

Skaityti toliau

Panikos kambarių istorija

Macys saugus kambarysAr esate ką nors girdėję apie vadinamuosiuos „saugumo kambarius“ („safe rooms“), dar kitaip vadinamus "panikos kambariais".Turbūt vieni apie tokius kambarius žino iš kino filmų, vienas kurių („Panikos kambarys“) buvo tikras perliukas. Šiame filme pagrindinį vaidmenį atliko DžiutiFoster ir jaunimo numylėtinė Kristina Stewart. Kiti apie panikos kambarius greičiausiai yra skaitę istorinėse knygose. Šiandien tokie vienokios ar kitokios paskirties kambariai tebeegzistuoja, tačiau atidžiau pažvelkime į jų istoriją.

Panikos kambarių pirmuosius prototipus galima atrasti dar senovės Egipte. Slapti kambariai su aklinomis durimis būdavo skirti balzamuotų faraonų turtams slėpti ir kaupti. Vis dėlto, tokie kambariai labiausiai išpopuliarėjo ir daugiausiai reikšmės turėjo viduramžiais. Slapti praėjimai ir kambariai buvo rengiami pasislėpti valdovams, kada būdavo apgulamos pilys. Taip pat slaptais praėjimais pasinaudodavo kariai, siekdami užpuolikus apsupti iš kitos pusės. Kiek vėliau, XVII a., panašūs slapti kambariai būdavo įrengiami dvasininkų namuose. Tai buvo ypač populiaru Anglijoje, kadangi ten vyko itin aršus katalikų dvasininkų persekiojimas. Jungtinėse Amerikos valstijose panikos kambarius (juos greičiau būtų galima vadinti išsigelbėjimo kambariais) šalia geležinkelių įrenginėdavo vergai, kad galėtų į juos įsmukti ir nepapultų į traukinį. Labai įdomu tai, kad jau XX a. panikos kambariai buvo naudojami kaip būdas nustoti gerti. Nuo alkoholizmo kenčiantys žmonės savo noru (tiesa, ne visada savo) būdavo užrakinami į kambarius storomis sienomis, kurių duris atverti būdavo galima tik iš išorės. Jiems būdavo paduodama maisto, vandens, visų produktų ir daiktų, reikalingų išgyventi, tačiau jie neturėdavo galimybės gauti alkoholio. Šiandien tokie kambariai labiau skirti pasislėpti nuo branduolinių ginklų, karo pavojaus, uraganų, audrų. Reikėtų paminėti, kad panikos kambariai įrenginėjami ir dėl pramoginių paskatų. Daugybė pasaulio pramogų pasaulio atstovų tokius kambarius įsirengia, kad galėtų pralinksminti, nustebinti savo svečius, patirti šiek tiek adrenalino pojūčių bei, žinoma, reikalui esant, galėtų pasislėpti (pavyzdžiui, nuo antrosios pusės). Tokios patalpos gali būti įrengtos ne tik sienose (klasikinis variantas), bet ir po laiptais, po grindimis ir panašiai. Vienas žymus aktorius, gyvenantis Didžiojoje Britanijoje, savo kelis milijonus svarų kainuojančiame dvare įsirengęs vieną moderniausių panikos kambarių visame pasaulyje. Kaip matome, akivaizdu, kad panic rooms UK buvo populiarūs ne tik katalikų kunigų persekiojimo laikais, bet ir šiandien.

Skaityti toliau

Gyvenimą pakeitusi pilvo plastika

Kai kurie žmonės geria alų, valgo riebų maistą, o pilvas išlieka lygus ir gražus, motery pagimdo po kelis vaikus, o sulaukusios vyresnio amžiaus atrodo lyg jų paaugusios dukros. Tačiau tokių sėkmingų ir beveik stebuklingų atvejų yra nedaug, kitiems žmonėms gali būti reikalinga netgi pilvo plastika, norint turėti gerai atrodantį pilvą. Kam prireikia pilvo plastikos ir kaip paskui žmonės po jos jaučiasi?

Eglė pagaliau turi išsvajotą liemenį

Plastikos chirurgaiKą tik studijas baigusi Eglė sako, kad visą gyvenimą pavydėjo merginoms liekno liemens. Tik atlikta pilvo plastika jai dabar pagaliau leidžia džiaugtis moteriška forma. „Mane vadindavo Egle draugai, o ne draugai pravardžiuodavo kamienu. Tai buvo seniai, mokyklos laikais, bet traumos įstringa visam gyvenimui. Nesuprantu, kodėl taip ilgai su tuo taiksčiausi. Visa mados ir reklamos industrija nuolat eskaluoja gražų moters kūną, net jeigu atsiranda Plus Sizemodelių, tai jos visos atrodo stulbinančiai, kadangi turi tą smėlio laikrodžio formą. Aš taip pat noriu atrodyti gražiai, visada taip galvoju. Bet mano forma yra kaip obuolio, kaip moliūgo. Net kai būnu visiškai liekna, kai jau į mažiausius šiaudelius susitraukia klubai, kai visiškai nelieka krūtinės, net tada mano liemuo būna platesnis už pečius. Dėl to visą gyvenimą visur man užleidžia vietas kaip nėščiajai, kas nors praleidžia eilėje, o kursiokai nuolat klausdavo, ar kitais metais auginsiu vaikelį, ar eisiu studijuoti. Galų gale nusprendžiau padaryti tam galą ir ištaisyti šį gamtos defektą. Nuėjau į plastinės chirurgijos centrą ir ten man buvo atlikta pilvo plastika. Gydytojai iš karto pritarė mano sprendimui. Sakė, jog kartais moterys perlenkia lazdą ir atrodydamos normaliai trokšta kažkokių stebuklingų rezultatų. Aš atrodau gerai dabar, prieš tai atrodžiau nenormaliai“, – sako naujai gyvenimo džiaugsmą atradusi Eglė.

Monika po gimdymo norėjo atrodyti geriau

Skaityti toliau

Proginės suknelės: nuomotis ar pirkti?

SuknelėsKiekvienai merginai per savo gyvenimą tenka vilkėti pačias ištaigingiausias sukneles – mokyklos baigimo, vestuvių, universiteto baigimo, gimtadienių ir dar daug kitų. Būtent dėl to proginių suknelių salonai nuolatos turi būti pasiruošę klientei pasiūlyti pačius geriausius pasirinkimus. Nepaslaptis, jog dauguma proginių suknelių būna apsivelkamos tik vieną kartą, todėl jau kurį laiką puikiai funkcionuoja suknelių nuomos paslaugos. Tačiau dažnai iškyla klausimas, kada vertėtų suknelę nuomotis, o kada pirkti? Pabandysime jums padėti atsakyti į šį klausimą.

Kaip pasielgti?

Išties, pirkti suknelę, kurią, žinote, kad vilkėsite tik kartą dažnai gali atrodyti visai neprotinga mintis. Todėl rekomenduojame skirstyti progines sukneles į perkamas ir nuomojamas dėl keleto aspektų. Visų pirmiausia – tai jūsų pajamos. Vieni žmonės gali sau leisti nesukant galvos įsigyti suknelę, kiti proginei suknelei turi taupyti pinigus, todėl ir dėl šios priežasties proginių suknelių salonai siūlo nuomos paslaugas. Kitas aspektas, tai šventės ir suknelės unikalumas, svarba.

Skaityti toliau

Šviestuvų pritaikymo galimybės

DomusLietuvoje kuriant savo namų interjerą dažnai per mažai dėmesio skiriama šviesai, kuri kartais tampa vienu pagrindinių kambario atmosferos kūrėjų. Tikrai nežutenka kambaryje vieno pakabinamo šviestuvo, norint, jog jūsų namai atrodytų išskirtinai. Tinkamai parinkti šviestuvai dažniausiai ne tik yra puiki interjero detalė, tačiau gali sukurti norimą atmosferą bei pabrėžti jūsų interjere norimus akcentus ir įnešti naujas spalvas į patalpas.

Šviestuvų alternatyvos

Nutarėme aptarti įvairias šviestuvų alternatyvas – kur juos naudoti, kaip jie atrodo ir kam gali būti reikalingi. Mat dažnai žmonės nežino kokią vietą jų namuose turėtų užimti šviestuvai.

Be jokios abejonės, kiekvienuose namuose kiekviename kambaryje turėtų būti vienokie ar kitokie lubiniai šviestuvai. Sietynai puikiai tinka puošniuose nuosavų namų valgomuosiuose ar svetainėse, tačiau paprastuose namuose svetainę ir valgomąjį turėtų puošti pakabinamų šviestuvų grožis. Miegamajame, virtuvėje ar vonioje turėtų būti įprastos lubinės lempos, kurios nebūtų pagrindinis kambario šviesų akcentas.

Skaityti toliau