Mėnesio archyvas: 2014 m. balandžio mėn.

Aktyvios pramogos Kaune: ką rinktis?

Laikinosios sostinės gyventojai gana dažnai pasvarsto, kaip galima būtų smagiai praleisti laisvalaikį – juk ne visada pakanka vien tik susitikti su draugais, ir kyla noras nuveikti ką nors įdomesnio. Taigi, aktyvios pramogos Kaune – gana dažnai ieškoma frazė, kuomet laisvalaikį norima praleisti kiek kitaip.

aktyvios pramogos kauneJei laiką leisite 2-5 draugų kompanijoje, tokiu atveju galėsite sužaisti tankų mūšį, kuris tikrai patiks praktiškai bet kokio amžiaus žmonėms. Netiesa, kad tai gali būti įdomu vien tik vaikinams, nes ši pramoga jau yra pamėgta ir merginų. Tankų mūšyje gali dalyvauti asmenys nuo 14 metų, taigi, jei laiką leisite ir su vaikais, tai svarbu žinoti.

Dar viena gana populiari pramoga – įvairūs turnyrai, kurie gali būti organizuojami gana didelėms žmonių grupėms. Šią pramogą gana dažnai pasirenka įvairios įmonės, kurios nori savo darbuotojų kolektyvą suburti į darnią komandą. Turnyrų gali būti labai įvairių, ir koks variantas gali būti pats tinkamiausias, tai priklausys nuo to, kiek žmonių dalyvaus, o taip pat ir nuo jūsų asmeninių lūkesčių. Taigi, tokiu atveju galima rinktis iš kelių variantų, kurie gali būti pasiūlyti konkrečiai jums.

Skaityti toliau

Maudymukai – kokie tinka Jūsų figūrai?

Kiekvienais metais kyla tie patys klausimai – koks maudymosi kostiumėlis man labiausiai tinka. Aišku ne kiekvienas gali naujam sezonui atėjus įsigyti naują maudymosi kostiumėlį, tačiau kai savas netenka originalios spalvos, išsitampo, prisideda ar dingsta keli kilogramėliai, turimas maudymukas tampa nebemielas. Todėl norima ar nelabai, tenka dairytis po vitrinas ir vėl pasitelkti į naujo maudymuko paieškas.

maudymosi kostiumeliaiMoterys būna labai įvairių figūrų tipų. Tai labai normalu, kitaip ir būti negalėtų. Tačiau kai parduotuvėse prikabinta labai skirtingi maudymosi kostiumeliai, greitai ne viena pasimeta ir pradeda panikuoti, nes kiekvienas pasimatuotas maudymukas kažkodėl staiga nebetinka. Norint to išvengti, reikėtų laikytis tam tikrų paprastų taisyklių. Pradžiai reikėtų išsiaiškinti – koks Jūsų figūros tipas? Yra keturi tipai – kriaušė, obuolys, trikampis ir smėlio laikrodis.

Kriaušės figūros tipas. Tai toks moters kūno sudėjimas, kai pečių juosta siaura, o klubai platūs. Dažniausiai krūtinė būna maža arba vidutinio dydžio. Tokio tipo moterims tinkamiausi pigus maudymosi kostiumeliai būtų bikiniai, kurių apatinė ir viršutinės dalys yra skirtingų spalvų. Patariama rinktis vienspalvias tamsesnio audinio kelnaites ir margas, kietintas liemenėles. Maudymukai šio figūros tipui turėtų būti su Push up pagalvėlėmis turinčia liemenėle.

Skaityti toliau

Dukano dieta figūrai – geriausias pasirinkimas

Kiekviena moteris nori būti graži ir liekna, taigi, kartais gali tekti gerokai paieškoti, kokia dieta gali būti pati tinkamiausia. Dukano dieta figūrai šiandien pasirenkama tikrai gana dažnai, ir visų svarbiausia yra tai, jog ji nealina organizmo ir leidžia džiaugtis tikrai puikiais rezultatais. Taigi, kuo ypatinga ši dieta ir kodėl ji gali būti geriausiu pasirinkimu?

dukano dieta figūraiŽinoma, kiekviena dieta yra valios išbandymas, taigi, labai svarbu pasiryžti siekti rezultatų, ir laikytis tam tikrų ribų. Dukano dieta yra suskirstyta į kelis etapus, kurių kiekviename labai svarbu laikytis tam tikrų taisyklių. Pirmajame etape galima valgyti mėsos produktus, žuvį ir jūros gėrybes, tačiau ruošiant maistą vertėtų nenaudoti papildomų riebalų, taigi, vienas geriausių pasirinkimu – valgį gaminti orkaitėje. Taip pat pirmajame etape leidžiama vartoti ir pieno produktus, tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį į jų riebumą. Šiame etape griežtai draudžiama vartoti cukrų, taigi, gali tekti naudoti įvairius saldiklius.

Antrajame etape taip pat galite vartoti mėsą, žuvį bei liesus pieno produktus bei daržoves. Antrasis etapas paprastai trunka apie 10 savaičių, ir šiuo periodu galima vartoti tik kai kurias daržoves. Paprastai pageidaujama saikingai valgyti morkas, burokėlius bei kitas daržoves.

Skaityti toliau

knygos7.lt: Hermanas Hesė ir Ričardas Bachas: apie tą patį iš skirtingų pusių

Hermanas Hesė ir Ričardas Bachas yra vieni iš žinomiausių pastarojo dešimtmečio rašytojų, tačiau jų kūrybos mintys, nors ir būdamos panašios, yra visiškai kitaip perteikiamos. Ričardo Bacho knygos „Džonas Livingstonas Žuvėdra“, „Viena“ yra puikiai žinomos dėl savo pozityvumo, akivaizdaus, tačiau labai poetiško paaiškinimo, kad visi žmonės yra skirtingi ir kiekvienas turi siekto savo tikslo, kad žmogaus jėgos ir galios gali būti beveik beribės, o pasaulis yra sutvertas tobulai.

knygosTai, jog viskas yra viena, teigia abu autoriai, kaip ir tai, kad kiekvienas žmogus turi savo paskirtį. Tačiau, Ričardas Bachas žmogų savo kūriniuose pateikia kaip gamtos dalį, kuri turi džiaugtis egzistencija ir galimybe tobulėti – toks žmogus Ričardo Bacho kūryboje yra arti gamtos, arba tiksliai įvardijant, dangaus – daugelis Ričardo Bacho knygų veikėjų yra lakūnai ir pilotai, todėl kartais net ir jo labai svajingose kūriniuose galime rasti techninių detalių aptarinėjimų.

Skaityti toliau

Automobilio pardavimo būdai

automobiliu supirkimasKiekvienam žmogui, turinčiam automobilį, ateina laikas jį parduoti. Tam priežasčių gali būti daug: reikia greitai išvažiuoti, o perrašyti transporto priemonės nėra kam, automobilis turi per daug gedimų ir jo neapsimoka remontuoti, norima geresnio ir naujesnio automobilio, po avarijos iš transporto priemonės liko tik laužas ir daugybė kitų. Tokiu atveju visada pradedame domėtis, kaip greičiausiai parduoti automobilį. Tam yra skirti keli automobilio pardavimo būdai:

  1. Jei automobilis po avarijos yra nebepataisomas, dažniausiai jis yra atiduodamas į metalo laužo supirktuvę. Tokiu atveju automobilį išgabena iš bet kurios vietos. Tačiau vienas didžiausių šios paslaugos minusų – už automobilio dalis gaunate pačią mažiausią kainą.
  2. Jei automobilis yra idealios būklės ar su nedideliais defektais, o Jūs tiesiog norite įsigyti kitą, dažnai apsimoka vykdyti automobilių mainus. Tačiau tam turite turėti didelį pažįstamų žmonių ratą.
  3. Bene populiariausias automobilio pardavimo būdas yra pardavinėjimas per interneto svetaines. Ten Jūs įdedate skelbimą ir laukiate, kol kažkas susidomės Jūsų transporto priemone. Tačiau čia slypi didelis minusas – gali būti taip, kad jei vairuojate nepopuliarų automobilį Lietuvoje, jo paprasčiausiai niekas ilgai nenupirks. O juk dažniausiai norisi kuo greičiau parduoti automobilį, nes jis neeksploatuojamas greitai genda.
  4. Vis dar nepopuliarus, bet ko gero, pats geriausias sprendimas būtų – automobilių supirkimo paslaugas teikiančios įmonės. Jų reikia ieškoti internetu pagal savo gyvenamąją vietą. Pavyzdžiui, jei gyvenate Kaune – paieškos sistemoje naudokite tokius raktinius žodžius: automobilių supirkimas Kaune. Tai yra labai patogus būdas, nes Jums tereikia tik užpildyti specialią anketą internetinėje užklausoje ir su Jumis jau labai greitai susisieks potencialūs Jūsų automobilio pirkėjai. Automobilių supirkimas – tai greičiausias ir lengviausias būdas parduoti savo automobilį. Čia yra visiškai nesvarbi transporto priemonės būklė, nes šios bendrovės paprastai superka visų markių geros ir pačios prasčiausios būklės automobilius. Parduodami savo transporto priemonę per tarpininkus galbūt ir negausite pačios didžiausios kainos, tačiau bent jau būsite tikri, kad pardavimo procesas bus pats greičiausias. Vertėtų pasidomėti, kurios bendrovės superka automobilius už didžiausią kainą.