Mėnesio archyvas: 2016 m. rugpjūčio mėn.

Vonia- nuo istorijos pradžios iki šiandien

Kūno švarinimasis svarbus ne tik žmogui, bet ir visiems gyvūnams. Žinduoliai prausdamiesi apsisaugo nuo bakterijų, susirgimų. Žmogus skiriasi tuo, kad jam maudymasis ne svarbus ne tik apsišvarinimui, bet ir savotiškai meditacijai. Dušas ir vonia mums be galo svarbūs. Žmonės puoselėja savo vonias, šioms pasenus, vykdomas vonių restauravimas, siekiama kuo jaukiau įrengti vonios kambarį, didelę reikšmę įgauna tai, kokios vonios plytelės pasirenkamos, koks interjero dizainas kuriamas. Šiandien straipsnelyje trumpai apžvelgsime vonios naudojimą istorijoje.

Restauruota voniaŠiandien žmonės yra apsėsti savo kūno priežiūros. Prausiamės kelis kartus dienoje, turime gausybę priemonių puoselėti kiekvieną savo kūno lopinėlį, stengiamės visada išlikti kvapnūs, švarūs ir higieniški. Higienos normų nesilaikantis žmogus visada įgauna neigiamą reputaciją, tai sukelia socialines problemas artimoje aplinkoje. Tačiau turbūt daugelis yra girdėję, kad anksčiau žmonės ne itin stengdavosi laikytis higienos normų. Buvo laikas, kai apsiprausiama buvo tik kelis kartus į pusmetį, o apie dantų valymą išvis nebuvo ką kalbėti. Taigi, kada žmonės ėmė praustis? Įdomu tai, kad pačiais seniausiais pagonizmo laikais, buvo tikima, kad nusirengimas nuogai yra savotiškas atsidavimas blogosioms jėgoms, buvo tikima, kad tai žmogus tampa labiau pažeidžiamas, todėl išsirengti žmonės apskritai vengdavo. Taip pat kai kuriose civilizacijose buvo tikima, kad leidimas vandeniui liesti nuogą kūną gali jį stipriai susargdinti. Vis dėlto, su laiku žmonės ėmė sukti galvą, kur slypi tokio didelio susirgimų, ligų ir infekcijų protrūkio priežastis? Maro protrūkio laikotarpiais, žmonės pastebėjo, kad prausimasis šiltu vandeniu padėdavo jaustis geriau ir netrukus buvo pamažu atrandamos gerosios vandens savybės.

Skaityti toliau

Įvairaus pobūdžio teisinės paslaugos

Tiek privatiems asmenims, tiek ir įvairioms įmonėms reikalingos įvairaus pobūdžio teisininkų konsultacijos bei paslaugos. Labai dažnai išsirinkti tinkamą teisines paslaugas teikiančią įmonę ar asmenį yra tolygu išsirinkti savo nuosprendį ar sėkmę, todėl siūlome rinktis tik profesionalus kaip Juridicon teisininkų suteikiamas paslaugas. Išsirinkti tinką darbuotoją ar įmonę gali padėti išvengti nemalonių ir dažnai ilgų teisinių procesų, taupant jūsų laiką ir jėgas. Patikėjus darbą profesionalui galėsite būti tikri, kad jums patiems nebereiks beveik nieko daryti, o sudėtingas situacijas išspręs kompetetingi darbuotojai, kurie dirba teisingumo ir žmogaus ramybės labui.

Verslas

Teisės paslaugosKompetetingi ir ilgametę patirtį turintys Juridicon profesionalai gali suteikti neįkainojamų patarimų tiek Lietuvos, tiek ir tarptautinio verslo iškilusių teisinių problemų atvejais. Besiplėčiantiems verslams, kurie nori įsilieti į tarptautinę rinką būtinos įvairios teisinės paslaugos, todėl svarbu nepaslysti ir konsultuotis su profesionalais, kurių pagalba išvengsite rizikos paslysti, suklysti ir pasidaryti nuostolių nežinant procesų eigos bei svarbos tarptautiniame versle.

Mokesčiai

Skaityti toliau

Dragūnų mikrorajonas

Naujų gyvenamųjų namų statymas bei rajonų kilimas didmiesčiuose šiandien įtakojamas ne populiacijos augimo Lietuvoje, o žmonių poreikių gyventi geriau, todėl aktyviai statomi butai Vilniuje Naujamiestyje, Klaipėdoje ir Kaune. Klaipėdoje jau yra įsikūręs Dragūnų mikrorajonas, kuris vis dar plečiasi ir auga, o jame įsikuria šeimos, senyvo amžiais žmonės bei retkarčiais studentai ar jauni žmonės. Klaipėdos Dragūnų mikrorajonas yra vienas pavyzdingiausių gyvenamųjų rajonų šiuolaikiniam žmogui, kuris nori pabėgti nuo miesto šurmulio gyventi tvarkingoje aplinkoje šalia gamtos. Dragūnų mikrorajoną nutarėme aptarti iš arčiau.

Saugumas, rami aplinka, geras susisiekimas

NaujamiestisKlaipėdos mikrorajonas yra įkurtas Klaipėdos nuošalėje, tačiau dar ne už miesto ribų, todėl jis pasiekiamas mikroautobusais bei autobusais. Pagal Dragūnų prototipą statomi butai Vilniuje Naujamiestyje, kuris yra miesto ribose, tačiau šalia gamta, ramuma, todėl tai puiki vieta pailsėti po darbų bei auginti mažus vaikus. Kaip ir Dragūnų mikrorajonas, taip ir visus kitus naujuosius gyvenamuosius namus stato gerai pasiekiamuose vietose, kur netoli yra mokyklos, darželiai, prekybos centrai ir kiti pastati.

Skaityti toliau