Mėnesio archyvas: 2017 m. balandžio mėn.

Kaip keliauti tik su viena kuprine?

Kuprinė kelioneiKai pigūs skrydžiai ir lėktuvų populiarumas itin išpopuliarino keliones tik su rankiniu bagažu, atsirado ir didesnis kelionines kuprines susidomėjimas. Kelioninė kuprinė yra patogiausias bagažo tipas, keliaujant. Tereikia mokėti ją taip susidėti, kad tilptų viskas ir joje būtų galima vežtis tai, ko nori, ko labiausiai reikia. Tačiau svarbu ir mokėti viską susitvarkyti taip, kad galėtumėte viską ten sutalpinti.

Nusipirkite gerą kelioninę kuprinę

Norint sutalpinti bagažą į kuprinę, pirma reikės tos kelionines kuprines. Ją pirkti galite ir internetu, nes tada sutaupysite laiko ir pinigų. Tačiau perkant reikėtų žiūrėti į jos išmatavimus. Atkreipkite, kokie yra jūsų leistino kelioninio bagažo išmatavimai, skraidant su pamėgtomis oro linijomis, ir būtent tokią kuprinę ir pirkite. Tiesa, galbūt galvosite, kad verta pirkti didesnę, jeigu ką, įsidėsite eidami per vartus mažiau, o vėliau ir daugiau iš oro uosto išėję galėsite prigrūsti. Logiška. Tačiau verta būtų koncentruotis į tokias kelionines kuprines, kurios savo tūrį didintų į aukštį, o ne į plotį. Mat, jeigu didinsite tūrį į ploti, turėsite labai išsipūtusią kuprinę, su kuria sunkiai visur praeisite. O štai ilgesnę, aukštesnė kuprinė atrodo ne taip gremėzdiškai, su ja patogiau keliauti.

Kuprinės pakavimas

Skaityti toliau

Savitarnos skalbykla – naujiena, palengvinanti kasdienybę

Sutikite, savitarnos skalbyklą greičiausiai pirmą kartą pamatėte kokiame nors populiariame amerikiečių filme ar seriale, kurio metu du žavūs jaunuoliai atėjo išsiskalbti savo drabužių ir tarp jų įsiplieskė meilė… Nors Lietuvoje ši paslauga nėra taip plačiai paplitusi, kaip užsienyje, jų poreikis ir populiarumas jau įgavo pagreitį. Savitarnos skalbykla gali tapti greitu išsigelbėjimu ar patogiu ir greitu būdu užtikrinti, jog jūsų spintoje kabės tik švarūs, tvarkingi ir išlyginti drabužiai. Tai neabejotinai mūsų kasdienybę palengvinsianti naujovė, kuri ypač naudinga tam tikroms žmonių grupėms. Kokios jos?

Studentai

LondrisNe paslaptis, kad studentai Vilniuje dažniausiai gyvena bendrabučiuose arba nuomojasi butus, kurių kambariuose jų gyvena po kelis. Visiems žinoma ir tai, kad dėl nepakankamo skalbimo mašinų skaičiaus ar jų senumo bei neefektyvumo, bendrabučių skalbyklomis studentai naudojasi retai. Būtent todėl jaunuoliai nešvarius skalbinius veža į gimtuosius namus ir, būdami suaugę žmonės, padėti susitvarkyti drabužius prašo mamos. Tačiau ar tai tikrai geriausias būdas? Ar norime apkrauti savo tėvus, kurie pagaliau gali mėgautis laisve ir kiekvieną minutę nešokinėti aplink savo vaiką? Savitarnos skalbykla – tai greitas ir efektyvus būdas drabužius išsiskalbti pigiai, kokybiškomis skalbimo mašinomis ir nevargstant su begale nustatymų ir funkcijų.

Skaityti toliau

Biuro kėdės vadovui: kuo jos ypatingos?

DomusPatogi darbo vieta užtikrina darbų produktyvumą. Ypatingas dėmesys skiriamas vadovo darbo aplinkai. Ergonomija prasideda nuo taisyklingo sėdėjimo – biuro kėdės atitinka individualius darbuotojų reikalavimus. Svarbiausia – įsigyti konkretaus asmens fizinius poreikius atitinkantį baldą. Būtina įvertinti ir stilistinius sprendimus – biuro kėdė turi derėti prie bendros biuro atmosferos ir nuotaikos.

Rinkitės kokybę ir ergonomiką

Vadovo darbo kėdė turi būti tinkamai sureguliuota ir apgalvotai suprojektuota. Tai vienas svarbiausių saugaus ir produktyvaus darbo elementų. Visų pirma gera kėdė turi suteikti tinkamą atramą nugarai, tuomet – rankoms ir kojoms. Jei sėdėjimo poza yra netinkama, netrukus pradės erzinti raumenų ir nugaros skausmai. Kad biuro kėdė atitiktų jai keliamus kokybės reikalavimus, rinkitės žinomų gamintojų produkciją. Taip būsite tikri, kad kėdė tarnaus ne vienerius metus, bus patogiai reguliuojama, užtikrins maksimalų tvirtumą ir komfortišką sėdėjimą.

Trys kokybės reikalavimai

Ieškodami biuro kėdės, turite įvertinti 3 pagrindines jos dalis: atlošą, rankų atramas ir kojas. Tinkamas kėdės atlošas užtikrins taisyklingą ir patogų sėdėjimą darbo metu. Problemų gali kilti tuomet, jei kėdės atlošas bus netinkamo dydžio ar nekokybiškų medžiagų, taip pat – esant netinkamam sureguliavimui. Vadovui skirta biuro kėdė turi turėti lengvai reguliuojamą atramą, kuri palaikys taisyklingą stuburo padėtį įvairiomis sėdėjimo pozicijomis. Kokybiškas atlošas turi vertikaliai reguliuojamą aukštį, prisitaikantį prie skirtingo ūgio, ir išlenktą dalį nugaros įlinkiui. Atlošo mechanizmui keliami itin aukšti kokybės reikalavimai – jis turi tvirtai užsifiksuoti ir neleisti judėti apatinei nugaros daliai.

Skaityti toliau

Televizoriai – tai ne tik namų interjero detalė

Priežasčių, kodėl žmonės perka televizorius, gali būti daug ir pačių įvairiausių ar net keisčiausių. Vieniems tai pramoga, be kurios neįsivaizduojama nė viena diena, kitiems tai tiesiog interjero detalė, užpildanti tuščią erdvę, o tretiems – relikvija ar palikimas, prikeliantis sentimentus tam tikram laikotarpiui, žmonėms. Tačiau televizoriai gali suteikti nemažai naudos, jei jais naudositės protingai. Kokia ji?

Bendri interesai

Tiek poroms, tiek šeimoms labai svarbu, kad juos vienytų bendri interesai, stiprinantys tarpusavio ryšį. Kartais, visai netikėtai, žmonės gali atrasti bendras mėgstamas laidas, serialus ar filmus, kurie suteikia daug progų padiskutuoti, kartu leisti laiką.

TVŠeimos pramogos

Televizoriai gali tapti įrankiu suburti šeimą į vieną krūvą. Kadangi vaikai ar paaugliai domisi skirtingais dalykais nei suaugusieji, kartais sunku namuose atrasti veiklų, kurios būtų įdomios visiems. Tad įdomaus, visų skonį atitinkančio filmo žiūrėjimas – tai puiki laisvalaikio pramoga, kuria galite mėgautis kada tik panorėję, o svarbiausia – su visa šeima.

Skaityti toliau