Mėnesio archyvas: 2018 m. spalio mėn.

Ekonomiško spausdinimo namuose principai

SpausdintuvaiPrasidėjus mokslo metams spausdintuvu kaseciu pildymas Kaune tampa dažnesniu dalyku, o vasarą ši veikla sulėtėja. Mat daugiausia spaudos reikia rudenį, ypač artinantis šventėms. Pirmiausia dėl to, kad daug kas sugrįžta į mokslus ir reikia daugiau spausdinti dėl to. Tiek moksleiviams, studentams, tiek mokytojams, dėstytojams. Antra, artėjant Kalėdoms padaugėja reklamos, informavimo, dovanų, o drauge dėl to – ir spaudos. Tačiau spauda yra brangus dalykas, ir tai išteklius, kurį visgi kartais galima būtų ir pataupyti. Kaip? Štai keletas patarimų, kaip spausdinti ekologiškiau ir ekonomiškiau.

Kasetes pildykite

Pirmiausia rekomenduojama spausdintuvu kasetes pildyti, kai tai yra įmanoma, o ne pirkti naujas. Tai ekologiškas sprendimas, mažiau sudarant atliekų, dažniau naudojant tą patį daiktą. Drauge tai ir pigiau jums patiems. Taigi, susiraskite jums patogią rašalo pildymo vietą, ir joje užsisakykite kasečių pildymą.

Rinkitės perdirbtą popierių, spausdinkite ant abiejų pusių

Jeigu jums nėra būtinas sniego baltumas, galite rinktis perdirbtą popierių. Taip prisidėsite prie judėjimo, kuriuo siekiama sumažinti popieriaus suvartojimą ir miškų kirtimą. Taip pat popierių galite taupyti ir paprasčiausiai atsakingiau žiūrint į jo naudojimą. Pavyzdžiui, pakuotę greitai suvartosite, jeigu spausdinsite visada ant švaraus lapo, net jeigu reikia tik kelias eilutes atspausdinti kažko nesvarbaus. Tarkime, norite atsispausdinti kažkokios kelionės aprašymą, nurodymus sau pačiam, sąrašus. Tikrai galite tiesiog spausdinti ant jau panaudotų lapų ir taip sutaupyti daug puikaus popieriaus.

Rinkitės spausdintuvą su eko nustatymais

Skaityti toliau

Miegančios rožės – puiki dovanos idėja

Nors įprasta gėles įteikti labai įvairiomis progomis, tačiau neretai ieškoma galimybių, kurios galėtų užtikrinti kur kas didesnį gėlių ilgaamžiškumą. Būtent dėl šios priežasties vis dažnesniu pasirinkimu tampa miegančios rožės, kurių galite užsisakyti paprasčiausiai paspaudę šą nuorodą: https://www.geliusalonas.lt/miegancios-rozes. Galite net neabejoti, kad tokios gėlės tikrai nudžiugins kiekvieną jų gavėją, nes miegančios rožės savo išvaizda niekuo nesiskiria nuo ką tik nuskintų rožių, tačiau jos, priešingai nei įprastos skintos gėlės, savo žiedais džiugina net iki kelerių metų.

Miegančios gėlėsŠiuo metu gėlių pristatymą į namus gali pasiūlyti ne taip ir mažai įvairių skirtingų kompanijų, tad nieko keisto, kad gana dažnai yra keliamas klausimas, kokia galimybė galėtų būti pačia palankiausia. Dažniausiai paieškos yra pradedamos nuo to, kokiuose miestuose yra siūlomas gėlių pristatymas. Pavyzdžiui, jei domitės gėlių pristatymo galimybėmis uostamiestyje, tiesiog galite pasinaudoti internetine paieška, ir pagal tam tikrus raktinius žodžius, pavyzdžiui, geles i namus Klaipedoje, labai greitai galėsite rasti kompanijų, kurios siūlo tokią galimybę. Tikėtina, kad tokių įmonių rasite ne vieną ir ne dvi, tad įvertinę kelis svarbiausius kriterijus galėsite kur kas paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą.

Skaityti toliau