Mėnesio archyvas: 2017 m. birželio mėn.

Kaip išsirinkti nešiojamąjį kompiuterį?

Pirkdami bet kokią buitinės technikos ar elektronikos prekę, daugelis susiduria su dilema – kurį variantą pasirinkti? Kai IT tobulėja taip sparčiai, ypač renkantis kompiuterį norisi neatsilikti nuo technologijų ir įsigyti tokį, kuis bent kelerius metus nepasentų morališkai ir būtų geidžiamiausių, perkamiausių viršūnėse. Todėl ir aptarsime kelis pagrindinius aspektus, kurie sumažintų jūsų pasirinkimo vargus.

Nešiojamas ar stacionarus?

Visų pirma, prieš eidami į fizinę parduotuvę ar prieš pradėdami kompiuterio ieškoti internetinėje parduotuvėje, turite nuspręsti, kokį kompiuterį – nešiojamąjį, planšetinį ar stacionarų – ketiname pirkti ir kuris labiausiai atitiktų poreikius. Pasirinkimas labai priklauso nuo to, darbui ar pramogoms kompiuterį perkate, tačiau bet kokiu atveju tarp perkamiausių išlieka nešiojami kompiuteriai ir juos vidutiniškai, bent jau prieš kelerius metus, pirkdavo 9 iš 10 pirkėjų, palyginus su stacionarių kompiuterių pirkimais. Tuo tarpu pastaraisiais metais nešiojamas kompiuteris vis dažniau konkuruoja su planšetiniu.

Tavo nešiojamas kompiuterisKodėl nešiojamas, o ne stacionarus kompiuteris, paaiškinti paprasta: nešiojamas kompiuteris suvartos kelis kartus mažiau elektros energijos nei stacionarusis, yra patogesnis, mobilesnis, mažesnis ir t. t. Be to, daugelis nešiojamųjų kompiuterių pastaraisiais metais taip ištobulėjo, kad savo funkcionalumu nebenusileidžia stacionariesiems. Nuolatos mažėja ir nešiojamųjų kompiuterių kainos: už vis mažesnę sumą galite įsigyti patikimą ir galingą įrenginį.

Koks gamintojas?

Skaityti toliau

Šviesa ir dekoracijos jūsų vestuvių šventei

Tik tuomet, kai tenka ruošti savo vestuves, sužinai, kad stalo šviestuvai gali būti reikšminga dekoracija, planuojant ir gražinant savo šventės vietą. Apskritai, gal ne be reikalo žodžiai „šventė“ ir „šviesa“ yra tokie panašūs. Nes ten, kur vyksta šventė, ten būna ir šviesos. Štai keletas idėjų, kurios palengvins stilingų vestuvių planavimą ir dekoravimą.

Šviestuvai ant stalų

Stalo lemposGraži idėja yra miniatiūriniai stalo šviestuvai, kurie galėtų išsidėstyti tarp gėlių puokštelių ant stalo. Nors paprastai vestuvių metu ant stalų uždegame žvakes, tačiau galima būtų pasielgti saugiau ir tiesiog uždegti pačius mažiausius ir švelniausius šviestuvus, kurių reikėtų kokių 10 ant pagrindinio stalo. Tuomet tai atrodys puikiai realybėje, nuotraukose, o kartu nekels jokios gaisro grėsmės. Juk visi turime istorijų, kaip bent kartą gyvenime prie švenčių stalo nusideginome plaukus, švarko rankove ar užuolaidą. Paprastai ta ugnis atsiranda nuo žvakių, taigi, šviestuvai būtų saugesnė ir tokia pati stilinga, drauge ir daugkartinio naudojimo alternatyva.

Šviesų girliandos

Skaityti toliau

Kaip pasigaminti savo kvepalus

Kvepalai geresne kainaPatys pigiausi kvepalai nuolaidos bus atpiginti, ir tų nuolaidų tikrai rasite gerose interneto parduotuvėse, galbūt labiausiai – artėjant švenčių sezonams. Tačiau be viso to, jums taip pat reikės ir pigių kvepalų kartais, kuriuos pasigaminsite patys. O gal kaip tik jų gamyba bus brangesnė. Tačiau gaminti kvepalus – kažkas įdomaus ir prasmingo.

Pramoga – namų gamybos kosmetika

Taip, kaip populiarėja internete pirkti kvepalai nuolaidos ir akcijos metu, taip populiarėja ir namuose gaminamos kosmetikos mada. Viskas tikriausiai prasidėjo nuo rankų gamybos muilų, kadangi juos pagaminti yra daug paprasčiau negu kitus gaminius. O galiausiai viskas pakrypo link to, kad dabar net ir losjonus, šampūnus, pudras ir kvepalus, veido kaukės, darbščios kvapų ir kosmetikos mėgėjos daro namuose pačios, paskui dovanoja kam nors per šventes. Tiesa, muilą ar vonios druską pagaminti paprasčiau negu kvepalus, tačiau kokia tai ypatinga dovana tampa, kai kvepalai būna pagaminami ir padovanojami tam, ką norėta nudžiuginti. Nerasite nieko panašaus.

Išnagrinėkite patinkančių kvepalų sudėtį

Skaityti toliau

Emigracija – kova, kurią turi laimėti

Dažnai prieš iškeliaujant uždarbiauti svetur, kreditai dirbantiems užsienyje padeda žengti pirmuosius žingsnius, arba išsigelbėti vėliau, kažkiek suklupus. Tačiau bet kuriuo atveju, juos grąžinti vėliau visada reikia. Tačiau pradžioje galima traktuoti kaip protingą pirmąją investiciją į save.

Sunkumai prasideda prieš išvažiuojant

Kreditai tauPirmieji kreditai dirbantiems užsienyje gali būti reikalingi dar prieš paliekant savo šalį. Kai atrodys, kad niekas kitas jau nepadės ir kad reikės būtinai kažkaip išsikrapštyti bei išvažiuoti. Pavyzdžiui, jaučiate, kad negalite čia pasilikti ir taip gyventi, nes perspektyvos mažos, miglotos, darbo galimybės ne kokios. Tuomet galima iš tiesų tiesiog paimti kreditus ir su jais išvykti gyventi į užsienį. Kodėl jų prireikia pradžioje? Būna daug išlaidų, susijusių su emigracija. Tad kai kurie švieži emigrantai surizikuoja ir pasiskolina dar iki išvykimo: bilietams, pirmai pradžiai, gal pragyvenimui Lietuvoje, jeigu seka paskutinės bergždžios dienos čia.

Sunkiausia – iki pirmos algos

Skaityti toliau