Organizuojant šventę svarbu ne tik graži aplinka ar šventinės dekoracijos. Svarbiausia gardus maistas, be kurio neapsieinama nė vienoje šventėje. Populiarūs ne tik tradiciniai lietuvių, bet ir pavyzdžiui, kinų ar gruziniški patiekalai.
Ruošiant šventinį stalą svarbu, kad būtų maloni ir jauki aplinka, gražios taurės ir lėkštės patiekalams, įvairūs papuošimai. Puoškite stalą gyvomis gėlėmis gražiose vazose ar uždekite žvakes. Taip pat labai gražu medžiaginės servetėlės, kurios atrodo prabangiai. Ruošiant meniu reikia žinoti kokia tai šventė ir koks metų laikas. Šaltuoju metų laiku tinka riebesni ir sotesni patiekalai, o kuomet šilta reikia pasirūpinti lengvais patiekalais, vaisiais ir gėrimais. Labai populiarūs įvairūs užkandžiai. Tai su įvairiais įdarais pyragėliai, sumuštiniai, bandelės ar nesaldūs krepšeliai. Vieno kąsnio užkandžiai patiekiami daugelyje renginių. Tai labai patogu, skanu ir puošia stalą. Jei tai vaikų gimtadieniai, tai užkandžių turi būti daugiau, nei sočių patiekalų.
Didelio dėmesio vertas saldus stalas. Ir visai nesvarbu ar tai vaikų, ar suaugusiųjų šventė. Puikiai tinka tortai, pyragėliais, saldainiai ar sausainiai. Karštą vasaros dieną saldumynus galite pakeisti ledais, vaisiais ir uogomis. O šaltą žiemos vakarą puikiai tiks riebaus kremo torto gabalėlis su kava ar arbata. Lietuvoje populiarus šakotis, šimtalapis ar skruzdėlynas taip pat labai pageidaujamas ant saldaus stalo. Šie gaminiai tinka ne tik suaugusiųjų šventėms, bet ir vaikų. Be to, jei tarp svečių yra užsieniečių, tai nereikia tortų, o geriau nustebinkite juos ant stalo stovinčiu tradiciniu šakočiu.
Dabar daugelis nori netradicinių švenčių. Organizuojamos įvairių temų šventės ir renginiai. Patiekalai taip pat parenkami tokie, kad nustebintų svečius. Mes ir taip per kiekvieną šventę valgome silkutę, baltą mišrainę ir farširuotą karpį. O juk kartais norisi kažko neįprasto. Tokiais atvejais galite savo svečius nustebinti. Puikiai tinka kinų, italų, meksikiečių ar gruziniški patiekalai. Pastarieji priimtini ir mūsų lietuviškam skoniui. Tokie patiekalai patiekiami būtinai su vynu, o gaminant maistą negailima prieskonių. Mėsa, daržovės ir prieskoninės žolelės suteikia patiekalams išskirtinio aromato ir skonio. O jei vakarėlio tema – Gruzija, tai tokie patiekalai kaip tik į temą. Priderinta gruzinų apranga ir stalas su maistu bus nepamirštamos akimirkos.
Gražiai šventei reikia tiek nedaug. Tik gardus maistas ir gražios lėkštės patiekalams bei puiki nuotaika sukuria jaukią atmosferą. Pasirūpinkite gardžiomis vaišėmis ir aromatingais gėrimais bei nepamirškite šypsotis.