Skaniausi daržovių patiekalai

Daržovių patiekalaiPaklausėme keleto praeivių gatvėje, kokie daržovių patiekalai jiems labiausiai patinka ir yra skaniausi. Sulaukėme įvairių įdomių atsakymų. Dalinamės jais – o kartu gal ir kils jums idėja pasigaminti šiandien kažką skanaus iš daržovių.

Įdaryti grybai

Dizainere dirbanti Ieva sako, kad jai labai patinka paprastai paruošiamas daržovių patiekalas – įdaryti grybukai. Šis patiekalas tikrai nesudėtingas, nes viskas, ką reikia daryti, tai tiesiog nusipirkti pievagrybių, nuplauti juos, išimti kotelius. Geriausia pirkti kuo didesnėmis galvomis, nes jos tuomet bus talpesnės. Tuomet į galvas dėti įdarą. Jis gali būti pagamintas iš paprikų, pomidorų, svogūnų ir įvairių sūrių. Kuo daugiau sūrio įdėsite, tuo bus skaniau. Taigi, toks patiekalas jums tikrai gali patikti. Dėkite šias paruoštas galveles į riebalais išteptą skardą, pašaukite kepti į orkaitę ir netrukus sulauksite stebinančio rezultato: tikrai pirštus apsilaižysite, koks skanus gausis sūrus ir sotus patiekalas. Grybukų galvos keps apie 10 minučių, iš išbėgęs skystis liks viduje, todėl jos bus sultingos, kartu iškeps ir sudėtas įdaras, o sūris skaniai išsilydys. Tinka bandyti tai kepti su kelių rūšių sūriu, pvz., su pelėsiniu, fetos, kietuoju ir kt.

Daržovių plovas

Kitas patiekalas, į kurį verta atkreipti dėmesį, tai – daržovių plovas. Jį mums rekomenduoja Mykolas. Kaip jis sako, viskas tas pats, kaip gaminant įprastą plovą, tik vietoje mėsos ar paukštienos bus naudojami kepti sūdyti baklažanai, o taip pat galima naudoti ir grybus. Taigi, plovas daromas taip. Pakaitinami smulkinti svogūnai, kol jie iškepa. Tuomet dedamos tarkuotos morkos, drauge troškinama. Paskui pilamas verdantis vanduo, dedami ryžiai, viskas išsitroškina. Visą laiką reikia prisiminti prieskonius, ypač česnakus ir įvairius sūriuosius prieskonius. Tuomet tikrai gausis puikus patiekalas. Baklažanus atskirai susmulkinus ir suprieskoniavus kepti skardoje, tuomet jau į baigtą troškinti plovą juos sudėti. Štai jums iš tiesų puikus, skanus daržovių patiekalas, kuriuo galite sau leisti pasimėgauti gal net dažniau negu galvojote, nes jis net nekelia cholesterolio kraujyje.

Baltyminės salotos

Baltymai – mūsų energijos šaltinis, ir statybinė medžiaga. Dažniausiai galvojame, kad baltymų kažkodėl yra tik mėsoje ir kiaušiniuose bei piene. Bet iš tikro jų pilna ir daržovėse, todėl jūs visada galite pasigaminti specialaus baltyminio maisto. Galite į salotas susipilti daug pupelių, taip pat šparagų, nepamiršti ir špinatų lapų, kuriuose yra ne tik daug baltymų, bet ir visų reikalingų vitaminų, užbarstykite sėklų, riešutų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *