Mėnesio archyvas: 2014 m. birželio mėn.

Virtuvės baldai: pirkti pagamintus ar užsisakyti?

Virtuvės baldai keičiami ne taip ir dažnai, tačiau tuomet, kai nusprendžiama juos pasikeisti, kyla klausimas, ar pirkti jau pagamintus, ar užsisakyti. Žinoma, ir vienas, ir kitas pasirinkimas gali būti tikrai puikus, tačiau kuris bus tinkamesnis, tai priklausys nuo jūsų asmeninių lūkesčių.

virtuvės baldaiTuo atveju, jei virtuvė yra standartinio dydžio, gana dažnai ieškoma jau pagamintų baldų, ir kartais tai iš tiesų pasiteisina, tačiau gana dažnai tenka gerokai paieškoti tokių baldų, kurie iš tiesų patiktų. Taigi, tenka apeiti ne vieną baldų parduotuvę, kol pavyksta išsirinkti labiausiai patinkančius baldus.

Jei virtuvė yra labai didelė ar labai maža, taip pat ir pailgos formos, tokias atvejais geriausia baldus užsisakyti – jų matmenys gali būti tokie, kokių jums ir reikia, o baldai galės būti projektuojami pagal jūsų asmeninius pageidavimus. Nors kartais manoma, kad užsakomi virtuvės baldai gali kainuoti tikrai brangiai, tačiau tai tikrai nėra tiesa, nes jų kaina skiriasi nežymiai, ir baldai gali atitikti jūsų asmeninį skonį, taigi, tuo galite net neabejoti.

Dar viena dažna dvejonė yra tai, kad manoma, jog baldų gamybos procesas užtruks labai ilgai, ir ne visada norima laukti, tačiau gamyba paprastai užtrunka kelias savaites, tad tiek laiko tikrai galima palaukti. Kartais, kuomet baldų ieškoma specializuotose parduotuvėse, sugaištama dar daugiau laiko – jei nerandama patinkančių baldų vienoje parduotuvėje, tuomet keliaujama į kitą ir t.t. Kad taip nenutiktų, ir netektų sugaišti labai daug savo brangaus laiko, baldų galima ieškoti ir tiesiog internetu. Tikėtina, kad tai neužtruks labai ilgai, ir jūs galėsite apsispręsti, ar pirkti jau pagamintus baldus, ar juos užsisakyti. Internetinėse baldų parduotuvėse šiandien galima rasti tikrai nemažą baldų pasirinkimą, ir tai leidžia įsigyti baldų dar paprastesniu būdu, nesugaištant daug savo brangaus laiko.

Taigi, jei jūsų virtuvė yra standartinio dydžio, tokiu atveju, tikėtinam kad jums pavyks rasti tokių baldų, kurie yra jau pagaminti, tačiau priešingu atveju gana dažnai kur kas geresnis sprendimas – baldus paprasčiausiai užsisakyti. Ir vienu, ir kitu atveju galite būti garantuoti, kad jūsų virtuvė atrodys tikrai puikiai, ir galutinis rezultatas pateisins lūkesčius.

Pakavimas

Dažnai kyla klausimas kokias pakavimo medžiagas pasirinkti, žinoma tai priklauso nuo to, kokius daiktus pakuosite, ar jie bus transportuojami. Mažesnių daiktų pakavimui gali būti naudojami užspaudžiami maišeliai. Tai gana patogu, jei reikia tvarkingai sudėti smulkias detales, kad jos nepasimestų. Tokie maišeliai sandariai užsidaro ir nereikia baimintis, kad kas nors iškris. Tampri plėvelė dažniausiai naudojama daiktų pakavimui, kurie ruošiami transportavimui. Taip gali būti pakuojami siuntiniai, kad saugiau pasiektų gavėją, jei norite, kad niekas nematytų ką siunčiate, pasirinkite plėvelę tamsios spalvos (labiausiai tiks juoda). Tampri plėvelė gali būti spalvota arba peršviečiama. Šią pakavimo medžiagą galima aptraukti daiktus. Prieš tai juos dar galite supakuoti papildomai į popierių. Įmonės, kurios užsiima siuntinių pervežimu ne visada atsargiai elgiasi su daiktais, ant mažesnės kartoninės dėžės gali būti uždėta sunkesnė. Taip dažnai nutinka, kada siuntinių yra didelis kiekis. Prieš didžiąsias metų šventes (pavyzdžiui, Kalėdas) siunčiamų daiktų tikrai būna nemažai. Žmonės siunčia dovanas toli gyvenantiems draugams ar giminaičiams. Jūsų siuntinukas nepasimes, tačiau netinkamai supakuotas gavėją gali pasiekti ne tik prastos išvaizdos, bet ir pažeistas. Tvirtai supakuoti reikėtų trapius daiktus (pavyzdžiui stiklinius). Čia jau nepagelbės užspaudžiami maišeliai, prireiks tvirtesnių bei kietesnių pakavimui skirtų medžiagų. Kartoninės dėžės Vilniuje parduodamos ne daugelyje vietų. Jų prireikia gana dažnai įmonėms, kad palaikyti tvarką arba produkcijos transportavimui. Tokios dėžės gali praversti ir namuose. Persikraustymo metu tai labai patogus būdas sudėti daiktus, kad jie nepasimestų. Kartoninės dėžės Vilniuje yra įmonėje UAB Supakuota, čia rasite didesnių ir mažesnių. Įmonėje galite įsigyti ne tik dėžių, bet ir kitų pakavimo medžiagų:

  • Gofruoto kartono.
  • Lipnios juostos.
  • Burbulinės plėvelės.
  • Maišelių.
  • PE Putų plėvelės.
  • Popierių, skirtu specialiai pakavimui.
  • Popierinių maišelių.
  • Oro pagalvių.
  • Siuntimo tūtų.
  • Paminkštinimo granulių.
  • Vokų.
  • Tamprios plėvelės pakavimui.

kartoninės dėžės vilniujeKaip ir pasako įmonės pavadinimas (UAB Supakuota), čia galima supakuoti bet ką. Įvairūs daiktai gali būti saugiai pervežami iš vienos vietos į kitą. Tvarką galite padaryti sandėliuke. Daiktai sudėti į kartonines dėžes nesipainios jums po kojomis, greičiau galėsite rasti tai, ko ieškote. Įsigytas dėžes galėsite susimontuoti atsivežę į vietą. Jums nereikės vežtis sudėtų, kadangi jos užima nemažai vietos. Lipnios juostos pagalba, kurią taip pat galite įsigyti UAB Supakuota, galėsite susiklijuoti dėžutes.

Vėdinimo sistemos

Nevėdinamos patalpos nėra malonios nei vienam, tai gali kenkti netgi sveikatai. Ne visada pakanka atidaryti langus, kad patalpa gerai būtų išvėdinta. Šaltuoju žiemos sezonu ne kiekvienas nori atsidaryti langus ar balkonus. Galima susirgti peršalimo ligomis, be to, šalti namai nėra jaukūs. Žiemos vakarais smagu, kada namuose šilta. Vėdinimo sistemos namams – tai geras sprendimas. Šiomis sistemomis prekiauja daugelis įmonių Lietuvoje, jas galima įsigyti parduotuvėse. Labai svarbu, kad patalpos būtų gerai išvėdintos, o didesnėse nėra lengva tai padaryti. Vėdinimo sistemos namams veikia efektyviai. Jei rūkote patalpoje, ši sistema yra būtina.

krosnelės namuoseDaugelis namų yra gana sandarūs. Tai, žinoma, gerai, žiemą patalpos yra šiltos. Šiluma neišeina iš namo, jus sunaudosite mažiau kuro, kuris skirtas šildymui. Galėsite ekonomiškiau apšildyti pastatą, tačiau nepamirškite, kad būtinas yra vėdinimas. Neišvėdintose patalpose gali būti tvanku, sunkus oras. Galite susidurti su pelėsio ir grybelio problema. Vėdinimo sistemos namams leis jums neprarasti šilumos ir tuo pačiu turėti išvėdintas patalpas.

Patalpų vėdinimas vyksta naudojant elektros energiją. Kiekvienas namo šeimininkas nori, kad sąnaudos būtų, kaip įmanoma, mažesnės. Rinkitės tokias vėdinimo sistemas namams, kurios sunaudoja nedaug elektros energijos. Paprastai vėdinimas vyksta gana intensyviai, priklausomai nuo patalpos dydžio, ji gali būti išvėdinta gana greitai.

Skaityti toliau

Parketas namų jaukumui

Namų grindys sukuria ne tik reikiamą interjerą, bet ir komfortą. Kuo ilgiau jos tarnauja, tuo geriau. O tam, kad taip būtų, būtina išsirinkti tik kokybiškas medžiagas. Lietuvoje dažniausiai grindims pasirenkamas parketas. Natūralumas mūsų namuose labai svarbus. Kokybiško parketo gamyba užtikrina tik geriausius rezultatus.

parketo gamybaTam, kad būtų tinkamai pagamintos grindys reikalingi ne tik darbo įrankiai, bet ir tinkamos medžiagos. Parketlentės gali būti dvisluoksnės ir trisluoksnės. Pastarosios tinkamos tuose namuose, kuriuose yra šildomos grindys, nes jų mažesnė šilumos varža. Kuriant savitą stilių namuose norisi natūralumo. Jei Jūs esate iš tų, kurie tai vertina labiau, nei modernius pasirinkimus, tai parketas kaip tik Jums. Ši grindų danga atspindi natūralumą. Daugelis nori matyti natūralius medžio raštus. Žinoma, kad galima panašius raštus atkurti ir kitomis grindų dangomis, tačiau tik natūralus parketo raštas atrodys prabangiai ir skoningai. Daugelis nori, kad grindų danga tarnautų kuo ilgiau. Parketas pasižymi ilgaamžiškumu. Žinoma, jis kainuoja bangiau, tačiau pagalvokite apie greitą grindų keitimą ir išlaidas tam. Įsigiję parketą galėsite ilgam pamiršti grindų keitimo nemalonumus. Juk šis darbas tikrai ne iš maloniųjų.

Renkantis grindų dangą reikia išsirinkti ne tik jų rūšį, bet ir spalvas. Šviesios tiks net ir mažose erdvėse, nes suteiks erdvumo, o su tamsiomis reikėtų elgtis atsargiai, nes jos labiau tinkamos dideliuose kambariuose. Reikėtų žinoti, kad parketo gamyba užtikrina kokybę ir ilgaamžiškumą, tačiau tai negarantuoja to, kad grindų danga visuomet išliks nepakitusi. Tokia danga neatspari aštriems naminių gyvūnų nagams ir kitiems įbrėžimams, tačiau prireikus pasitelkiami darbo įrankiai ir medžiagos, kuriomis galima ją atnaujinti ir vėl džiaugtis gražiomis grindimis. Norint kuo ilgiau džiaugtis parketu reikia ne tik jį saugoti ar atnaujinti, bet ir tinkamai pasirinkti. Jis gali būti alyvuotas arba lakuotas. Pastarosios nebus tokios jaukios, tačiau puikiai apsaugos nuo skysčių įsigėrimo, įbrėžimų ar dėmių. Galima rinktis matinį, pusiau matinį ar pusiau blizgų lako padengimą. Alyva padengtas parketas bus šiltesnis ir natūralesnis, tačiau labiau tepsis. Ji išryškins medienos raštus. Kiekvienu individualiu atveju reikia apsispręsti kam teikti pirmenybę.

Gražūs ir jaukūs namai daugelio žmonių svajonė. Grindys yra viena iš svarbiausių detalių. Be jų, sunku net įsivaizduoti namus. Tinkamai išsirinkus grindų dangą galima bus daugelį metų džiaugtis ne tik gražiomis ir tinkančiomis spalvomis, bet ir kokybe.

Spintos: pirkti ar užsisakyti?

Spintos – tai baldai, kuriuos išsirinkti ne taip ir paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Taigi, gana dažnai iškyla klausimas, ar spintas vertėtų rinktis baldų parduotuvėse, ar paprasčiausiai užsisakyti. Žinoma, ir vienas, ir kitas pasirinkimas turi savų privalumų bei trūkumų, taigi, ką pasirinkti būtų geriausia, tai priklausys nuo jūsų poreikių.

spintosGana dažnai norima, kad spinta leistų namuose sutaupyti vietos, o į ją galima būtų talpinti ne tik drabužius, bet ir patalynę ar vaikų žaislus. Tuo atveju, kai spinta yra pakankamai erdvi, į ją galima susidėti ir buitinius prietaisus, pavyzdžiui, dulkių siurblius ir lygintuvus. Tai padeda užtikrinti, kad namai atrodys tikrai tvarkingai, ir kiekvienas daiktas turės savo vietą.

Gana dažnai nutinka taip, kad specializuotose baldų parduotuvėse nepavyksta rasti tokių baldų, kurie galėtų geriausiai pateisinti lūkesčius. Tokiu atveju tenka pagalvoti ir apie kitokį sprendimą – baldų užsakymą. Nors kartais nuogąstaujama, kad užsakomų baldų kaina gali būti pernelyg didelė, tačiau dėl to nerimauti neverta – dažniausiai kaina būna labai panaši, kaip ir jau pagamintų parduodamų baldų.

Skaityti toliau