Mėnesio archyvas: 2017 m. vasario mėn.

Kodėl jūs perkate internetu?

1aNuėję į tokias interneto parduotuves kaip 1a.lt pamatysime, kad čia yra visko. Pradedant daiktais, kurių reikia jūsų namams, baigiant smulkmenomis, kurios gali tapti puikiomis dovanomis. Vis daugiau ir daugiau žmonių perka daiktus internetu, ir jūs turbūt taip pat pastaruoju metu ką nors užsisakėte iš interneto, o ne varginotės eiti į parduotuvę. Klausiame keleto žmonių, kodėl jie perka internetu.

Jaučia malonumą, dedant į krepšelį

Paklausta, kodėl dažnai perka internetu, Agnė sakė, kad jai tiesiog labai smagu matyti, kaip internete į krepšelį įdedamas daiktas. „Gal tai vaikiška, bet kai prekes užsisakau iš 1a.lt ar kitų interneto parduotuvių, aš jaučiuosi tarsi vaikas, kuris ką tik padarė kažką labai malonaus neleistino. Tarsi neturėjau taip daryti. Kai nešiesi prekę iš parduotuvės pats, jautiesi toks didelis suaugęs žmogus, kuris, kaip ir tavo tėvai, važiavo į ūkines prekes ir čia pirko šluotą, šepetį bei kibirą. O kai tai užsisakai internetu – norisi valiūkiškai kikenti į ūsą, nes tu tarsi visus apgavai (nežinau, ką). Bet tau nereikėjo niekur važiuoti, neštis tų prekių, ir dar gali būti, kad tau jas tuojau atgabens į namus – kaip iš kokių filmų“, – sako studentė.

Jaučiasi pažangi

Skaityti toliau

Kodėl verta statyti rąstinį namą

Vieniems labiauu patinka dideli mūriniai namai, kitiems priimtiniau rąstinių namų statyba. Kas geriau? Niekas nepasakys. Kiekvienam individualiai pagal poreikius. Tačiau mes galime aptarti, kuo būtent yra naudingi rąstiniai namai ir jų statyba.

Medžio energetika

Namai iš rąstųTie, kas stato namus iš rąstų, medienos, puikiai žino, kokia didelė yra medžio vertė ir energetika. Medis – tai gamta. Tai pati artimiausia gamtinė statybinė medžiaga, ji ypač daug reiškia lietuviams. Mes esame tie, kurie praeityje medžius garbino ir laikė šventais. Todėl medžio energetika yra tai, kas mums svarbu. Juk ir dabar visi geriausi lietuviški kurortai yra pušynuose – mums be galo gera atsipalaiduoti medžių pavėsyje, jaučiant jų gerąją energiją. Tad pasistatę rąstinį namą, jūs visada jausitės arčiau gamtos, arčiau natūralumo ir galų gale, savo tikrųjų šaknų bei prigimties.

Pigesnės statybinės medžiagos

Lyginant su, tarkime, akyto betono blokeliais, mediena yra kur kas pigesnė. Taigi, statydamiesi rąstinį namą galite sutaupyti. Aišku, griežtėjantys reikalavimai dėl energinio naudingumo ir sertifikavimo pastaruoju metu daro savo. Jeigu seniau dar būdavo galima tiesiog pasidaryti medinį namą ir jo papildomai labai nešiltinti, tai dabar visgi turėsite tik vieną autentišką rąstinę sieną – iš vidaus arba iš išorės. Nes ties viena puse turės dėtis šiltinamoji medžiaga bei plokštė, kad namas pasiektų A naudingumo klasę.

Šiluma ir gera izoliacija

Skaityti toliau

Draudimas, keliaujant į užsienį

Planuojate malonias atostogas arba verslo kelionę užsienyje? Apsilankykite www.if.lt arba kito draudimo puslapyje ir išsirinkite draudimą. Vykti be jokio draudimo į užsienį – pavojinga.

Europos sveikatos kortelė

IFReikėtų paminėti, kad jūsų didžiausi nuogąstavimai dėl sveikatos draudimo galbūt bus patenkinti ir be privataus draudimo. Galbūt jūs galite tiesiog vykti ten, kur vykstate, iš teritorinės ligonių kasos pasiėmę atitinkantį dokumentą, įrodantį, kad turite draudimą Lietuvoje, taigi, jis galios ir kitur. Apie tai, kokiose šalyse ir kokiomis sąlygomis galioja Europos draudimo kortelė, būtinai skaitykite prieš išvykdami. Mat jūs ne visur gausite su ja tokį sveikatos aptarnavimą kaip pas mus. Kitur bus ir greitoji pagalba mokama ir daug kitų paslaugų, nes tokiomis sąlygomis sveikatos paslaugomis naudojasi ir vietiniai piliečiai. Daug kur tokia tvarka jums nepatiks, todėl tikrai verta iš anksto susitvarkyti šią problemą ir apsidrausti kelionių sveikatos draudimu.

Jei pakeis skrydžius

Skaityti toliau

Jūsų pirmasis šiltnamis

Jei norite bent šiek tiek laiko praleisti gamtoje, dirbant žemę, o taip pat ir užsiauginti vieną kitą prieskoninį augalą ar gardžią daržovę – šiltnamiai gali būti vieta, kur tokios svajonės išsipildys. Įrenginėjant pirmąjį šiltnamį, gali būti nejauku, gali kilti klausimų, kokia šiltnamiai kaina įrengiami, ar apsimoka, o kas, jeigu derlius nepasiseks. Iš tiesų, šiltnamiai yra kiekvieno iš mūsų asmeninis reikalas – vieni žmonės iš to gauna psichologinį pasitenkinimą, kiti užsiaugina tikrai daug vertingo maisto. Galų gale, kai kurie dalykai taip paprastai finansiškai neįvertinami, nes šiltnamiai suteikia tikrai ekologiškus augalus, kuriuos jūs pats su meile užauginate, todėl tai yra didelė nauda. Kaip pasiruošti pirmajam savo gyvenime šiltnamiui?

Pirkite sėklas

Šiltnamis jūsų soduiSėklos yra tikrai nebrangus pirkinys ir vien dėl to šiltnamiai kaina visada apsimokės. Jeigu iš viso sėklų pakelio sudygtų derlius, matytumėte, kad nauda yra kone šimtaprocentinė, nes sėklos pigios, o daržovės brangios. Pirkite sėklas pagal tai, kokiu metu ką norite užsiauginti. Net ir salotų ar ridikėlių yra skirtingų rūšių. Vienus reikia daiginti kovo mėnesį, kitus liepą. Ant sėklų pakelių bus parašyta, kada jie turi išdygti.

Išsirinkite gerą vietą sklype

Skaityti toliau