Mėnesio archyvas: 2016 m. birželio mėn.

Elektroninės knygos – nemokama, paprasta, patogu

Visada knygos pasižymėjo didelėmis kainomis, o bibliotekos ne visada būna tinkama išeitis. Anksčiau nemokamos knygos buvo retas reiškinys, tačiau šiandien – tai kasdienybė. Mat knygoms nebereikia popieriaus ir kietų viršelių, kurie pakelia knygos kainas, šiandien turime elektronines knygas, kurios ne tik kainuoja pigiau nei tradicinės, tačiau ir siūlo platų nemokamų knygų asortimentą.

Elektroninių knygų amžius

Elementaru, kad šiandien elektroninės knygos keičia tradicines dėl savo privalumų gausos, nors vis dar yra nemažai žmonių, kurie skeptiškai žiūri į elektroninių knygų funkciją. Nenuostabu, kad tai dažniausiai yra konservatyvūs vyresnio amžiaus žmonės. Jaunosios kartos elektronines knygas vertina teigiamiau ir džiaugiasi jų privalumais, kurie pasižmyi aukščiausios klasės fukcionalumu kiekvieno žmogaus kasdienybėje.

Knygos skaitymuiPats didžiausias privalumas – tai komfortas, kurį suteikia elektroninės knygos. Nuo jų atsiradimo ne tik keliautojams, tačiau ypač studentams tradicines knygas keičia elektroninės. Studentams nebereikia nešiotis skirtingų storų vadovėlių, o keliautojams nerimauti dėl lėktuvų bagažų limito ir pasirinkimų kokią knygą pasirinkti. Šiandien kiekviename nešiojamame kompiuteryje, išmaniajame telefone ar planšetėje, kuri gali būti net mažesnė nei kai kurios knygos, galite sutalpinti ne vieną knygą, o visą biblioteką!

Skaityti toliau

Baldai

Baldai tauBaldus namų savininkai renkasi pagal įvairius kriterijus. Vieni skiria tam nemažus biudžetus, o kiti stengiasi taupyti ir pirkti pigesnius. Stalai, spintos, kėdės, lovos bei kita yra svarbūs patalpoms. Nuo to priklausys ar jūsų namai bus jaukūs ar tokie, į kuriuos nesinorės grįžti. Gyvenamoji aplinka yra labai svarbi kiekvienam, todėl baldų pasirinkimui reikėtų skirti daug dėmesio. Stenkitės rinktis kokybiškus ir tokius, kurie jums mieli ir patinka. Galite derinti juos tarpusavyje, prie namų interjero. Nepamirškite, kad svarbi ne tik kaina, jei norite skirti mažas sumas, bet ir kokybė. Šiandieną galite rasti įvairiausių baldų, pardavėjai ir gamintojai siūlo platų asortimentą. Galite pirkti išsimokėtinai, jei radote tai, kas jums patinka, tačiau negalite tiek išleisti. Baldai turi būti kokybiški tokie, kurių nereikėtų greitai keisti. Pasirinkite tokius, kurie pagaminti iš tvirtų ir kokybiškų medžiagų.

Puikių pasiūlymų, ieškantiems baldų naujam butui ar individualiam namui turi baldaitau.lt. Čia rasite Sprendimus virtuvei, siūlomi atskiri baldai ir komplektai. Pardavėjas mielai pasiūlys kėdes, kurios puikiai gali derėti prie stalų, spintelių ar kitų. Jei pas jus yra baras, čia rasite specialius stalus ir jiems skirtas kėdes. Nereikėtų pamiršti, kad virtuvės baldai turi būti ne tik gražūs, bet ir praktiški. Kiekvienam svarbu patogumas šioje patalpoje. baldaitau.lt mielai pasiūlys baldus svetainei, nepamirškite, kad svečiai vertins jūsų pasirinkimą. Patariama skirti daug dėmesio, kad nereikėtų neilgai trukus keisti. Vaikų kambariui gali netikti standartiniai baldai, todėl reikėtų pasirinkti specialius, kurie patiktų ir būtų patogūs mažiesiems. Svarbi patalpa yra miegamasis, čia aplinka turi būti jauki ir tinkanti poilsiui. Pardavėjas siūlo komodas, kurios skirtos būtent miegamajam. Rasite lovas, kurios puikiai tiks kiekvieno poilsiui. Miegamuosiuose daugelis stato spintas, čia gali tikti ne visi modeliai, pasirinkite būtent skirtas šioms patalpoms. Rasite veidrodžių, spintelių, čiužinių bei pagalvių, baldaitau.lt gali pasirūpinti jūsų puikiu miegamuoju. Neretai būna nelengva priderinti baldus prieškambariui. Ši patalpa gali būti nedidelė, siaura, todėl čia gali tilpti ne visos spintos, komplektai, komodos, kurios jums patinka. baldaitau.lt mielai jums pasiūlys geriausius sprendimus, kad vietos liktų pakankamai ir galėtumėte susidėti daiktus.

Skaityti toliau

Verslo planas: buto pirkimas Palangoje

Parduodami butai PalangojeGalbūt ne vienas iš verslių žmonių yra susimąstę, jog parduodami butai Palangoje gali tapti puikia investicija. Kad ir kokia būtų ekonominė ir finansinė padėtis Lietuvoje, kad ir kaip pabrangtų kalafiorai, visi žmonės vis tiek nori vasarą atostogauti. Vieni renkasi poilsį prie ežero, kaime, kiti nori važiuoti prie jūros. Taigi, poilsiautojų prie jūros visada buvo ir bus. Jeigu norite ten ilsėtis, reikia kažką visada nuomotis. Verslininkas žino: parduodami butai Palangoje gali tapti gerai išnuomojamais. Tačiau, prieš imantis tokio verslo, verta viską apsivartyti.

Ar tikrai turėsite tam laiko

Kartais NT rinka žmonėms atrodo kaip lengvas pelno šaltinis, nes neva tau nereikia ten dirbti, kažko nuo ryto iki vakaro daryti. Išnuomavai kambarį ir gali ramiai sau ten gyventi. Tačiau deja gyvenime viskas būna ne taip. Pirmiausiai reikia surasti gerus nuomininku, bet ir tie geri, atėjus laikui susimokėti už nuomą ar už sugadintą inventorių gali tapti nebe tokie ir atsakingi. Reikia mokėti mokesčius valstybei už gaunamas pajamas, kitu atveju, neturėsi jokių teisių ir negalėsi jų pareikšti į savo buto nuomos mokestį, jeigu kažkas tau kažko nesumokės. Galiausiai, reikia nuomininkus vis aplankyti, patikrinti namų būklę. Jeigu kažkokį nuomos mokestį praleisti – gali būt nuostolis. Jeigu pora, kuri nuomojasi namus, susilauks vaikų, negalėsi jos taip paprastai iškeldinti iš savo buto. Tad apie viską reikia pasvarstyti.

Butas ges ir lūš

Skaityti toliau

Mėgstamiausi virtuvės baldai

Kiekvienas iš mūsų turime mėgstamiausius virtuvės baldus. Kaip ir spalvos, baldai gali būti visiškai skirtingi ir patikti žmonėms skirtingai. Gal dėl to dažnai kuriami ir virtuvės baldai individualiam interjerui, jeigu žmogus neišsirenka iš standartinių. Kartais sakoma, kad mūsų namai yra mūsų svajonė. Nes tai tikrai tampa ta vieta, kur galima įdėti daug kūrybos ir pildyti savo svajonę. Virtuvėje mes praleidžiame labai daug laiko kasdien, ir kiekvienas ten galbūt turime savo mėgstamiausią baldą. Paklausėme keleto žmonių, kokie yra jų mėgstamiausi virtuvės baldai.

Apvalus stalas

Virtuviniai baldaiPas ponią Rimą virtuvėje stovi didelis apvalus stalas. Moteris teigia, kad tai ir yra tas neabejotinai mėgstamiausias virtuvės baldas. „Šitą stalą aš paveldėjau iš savo giminės. Jis yra didelis apvalus ir tikras. Pagamintas ne iš kokių drožlių plokščių, o iš tvirto ir storo ąžuolo lentų. Todėl jis ir yra toks ilgaamžis. Šiais laikais irgi tokius stalus daro, tačiau reikia specialiai užsisakyti. O ir kainuotų toks milžinas tikrai ne mažai. Tačiau man labai svarbu, kad jis paveldėtas, be to, aš ir pati čia šiek tiek prie jo prisidėjau. Perdažiau jį baltai tam, kad jis geriau derėtų prie visų baldų komplektų, kurių yra pilna dabar mano virtuvė. Taigi, šis stalas tikrai dabar yra vienas mėgstamiausių baldų visuose namuose ir neabejotinai mėgstamiausias virtuvėje. Esant poreikiui, jį galima prailginti, ištraukus specialius stalo tarsi sparnelius“, – džiaugiasi moteris.

Lentynos be durelių

Skaityti toliau

Prieš taisant kompiuterį – išsiimti savo informaciją

Kompiuteriai ir jų priežiūraKai į mane kreipėsi Giedrė, sakydama, kad jos kompiuteriui jau visiškai mirtis, patariau jai iškart dar kompiuterio nevežti į garantinį servisą. Pasakiau jai, kad recover files after format yra tai, ką jai dabar reikėtų padaryti, prieš išvežant kompiuterį taisyti. „Bet kaip?“, – klausė manęs Giedrė, nesuprasdama, kaip iš neveikiančio kompiuterio ištraukti savo duomenis, ir kam to reikia. Patikinau jai, kad tiek kietojo disko, tiek memory card recovery yra įmanomi dalykai, tik reikia tinkamai elgtis.

Kodėl

Pirmiausiai teko paaiškinti, kodėl tai reikalinga. Giedrei atrodė nesąmonė. Na, įsivaizduokite, tai būtų tas pats, kas sąmonę praradusį žmogų prieš tai apšvarinti ir iš jo kišenių bei piniginės visą iškraustyti. Bet, po teisybei, mes dažniausiai panašiai ir darome. Mes negalime žmogaus tiesiog atiduoti gydytojams, mes jį dar, jeigu jam negresia pavojus gyvybei, prieš tai paruošiame. Aprengiame rūbais, sukrauname daiktus, nepaliekame pilnos piniginės šimtinių, kai jis vežamas operuoti su visais daiktais. Taigi, ir jūsų kompiuteris yra jūsų turtas. Tiksliau, jame yra jūsų turtas – jūsų data, jūsų informacija. Jeigu vežate kompiuterį į taisyklą, jūs norite kad jis veiktų. Taigi, taisytojas pasistengs iš visų jėgų, kad tik prikeltų kompiuterį. Bet jis tai darys savo būdais, jis taupys laiką ir jam bus galbūt nusispjauti ant jūsų duomenų. Juo labiau, jeigu tai garantinis servisas – tada jie net negalės už papildomas paslaugas paimti daugiau, ir tikriausiai kad viską darys vadovaudamiesi principu, jog tikslas yra tiesiog kuo paprasčiau viską atlikti.

Kaip

Skaityti toliau