Mėnesio archyvas: 2017 m. rugsėjo mėn.

Tinkavimas. Greitai, paprastai ir sėkmingai

Tiek statydami, tiek remontuodami namus daugelis pagalvojo apie tinkavimo darbus, kurie padeda ne tik papuošti namus, tačiau tuo pačiu ir juos apsaugoti papildomai. Dekoratyviniai tinkai šiuo metu yra itin mėgstami, kadangi jie gana paprastai padeda papuošti pabudusį fasadą. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie gyvena senos statybos namuose ir nori, kad jie atrodytų kiek skoningiau ir gražiau.

Dekoratyviniai tinkai gali būti padengiami eksperto ir paprasčiausio žmogaus, kuris neturi daug patirties šioje sferoje. Žinoma, turint patirties yra kur kas lengviau padaryti pačias įvairiausias klaidas, kurias vėliau sutvarkyti gali būti gana sunku. Na, o mes bandydami Jums kiek palengvinti tinkavimo darbus pateiksime kelis paprastus patarimus, kuriais naudojasi ekspertai ir kuriuos turi žinoti tinkuoti fasadą planuojantys asmenys.

Paruoškite darbo vietą

Pirmiausia labai svarbu tinkamai paruošti darbo vietą, kadangi tinkamai ją sutvarkius darbai irgi bus kur kas sėkmingesni. Jeigu tinkuojate namus, tuomet reikia pasirūpinti, kad greta esančios plytelės, baldai ar panašiai būtų apsaugoti. Dažniausiai rekomenduojame paprasčiausiai apdengti naudojant plėvelę. Taip pat būtinai pasižiūrėkite, kad tinkavimo metu nesugadintumėte grindų.

Dekoratyviniai tinkaiNe tik dekoratyvinis, tačiau ir pagrindinis tinkas

Prieš dedami dekoratyvinį tinką taip pat naudinga uždėti paprasčiausią tinką. Tačiau šiuo atveju nepamirškite, kad jeigu jūsų pasirinktas dekoratyvinis tinkas yra tamsios spalvos, tokiu atveju tinkuoti sienas baltai nėra geras pasirinkimas, kadangi padengti lygiai paviršių gali būti gana sudėtinga. Labai atidžiai rinkitės spalvas, kad jos lengvai užsidėtų viena ant kitos.

Skaityti toliau

Sprendimai būsto įsigijimui Vilniuje: ką pataria brokeriai? KLAIDA

Svajojate apie naujus namus, skaičiuojate savo pajamas ir galvojate, kokį būstą galite sau leisti? Nekilnojamojo turto brokeriai teigia, kad šiuo metu būsto įsigyjimui Vilniuje taikomos itin geros sąlygos, vis dėlto, skubėti neverta – būtina racionaliai įvertinti visas galimybes ir perspektyvas, be to, nepriklausomai nuo to, ar butą pirksite iš turimų santaupų, ar skolinsitės iš banko ar kredito teikėjo, turite gerai pagalvoti, ar didelės vertės pirkinys nekeis įprastos jūsų šeimos buities ir gerovės.

Senos statybos daugiabučių privalumai

Naujas būstas VilniujeVienas svarbiausių klausimų, kuriuos turite išspręsti prieš pirkdami būstą, – pagalvoti, ar orientuositės į naujos, ar į senos statybos daugiabučius. Tiek vienas, tiek kitas sprendimas turi savų privalumų ir trūkumų. Senos statybos daugiabučiai kainuoja mažiau, todėl tai priimtinesnis sprendimas žmonėms, kurie nori mažesnės paskolos arba planuoja būstą pirkti iš savo santaupų. Iš kitos pusės, reikia pripažinti, kad senos statybos daugiabučiai siejami su prastesne gyvenimo kokybe. Šių daugiabučių inžinerinės sistemos yra gerokai pasenusios, laiptinės ir liftas – neprižiūrėti ir netvarkingi. Galiausiai, daug klausimų kelia ir brangus šildymas, taip pat – saugumas. Senuose daugiabučiuose dažniau triukšmaujama, aplink namus fiksuojamas didesnis nusikalstamumas. Žinoma, iš kitos pusės senų daugiabučių gyventojai teigia, kad negalima paneigti ir neabejotinų šių namų privalumų – be žemesnės kainos giriamas ir patogus, tradicinis būstų išplanavimas, kokybiškos statybinės medžiagos, gera garso izoliacija, patogūs mikrorajonai ir kt.

Kodėl NT brokeriai rekomenduoja naujos statybos daugiabučius?

Skaityti toliau

Šiuolaikinių seifų galimybės: paieškos ir atradimai

Natūralu, kad ieškant kokybiško seifo saugumo kriterijai yra patys svarbiausi. Kadangi egzistuoja plati įvairiausių seifų pasiūla – tik lygindami galite atrasti tai, kas Jums labiausiai tinka. Juolab, konsultacija su profesionalais labai naudinga ir reikalinga, tačiau tik žingsnis po žingsnio ir pokalbis gali garantuoti, kad atrasite tai, ko ieškote.

Suskaičiuojama, kad yra daugiau nei kelioliką visiškai skirtingų seifo rūšių. Kiekvieni iš jų pasižymi skirtingomis charakteristikomis, kurios ir gali nulemti, kuris variantas labiausiai tinka Jums.

SeifaiKiekvieno vagies tikslas yra įsilaužti į seifą, kuriame dažniausiai laikomi brangūs daiktai. Žinoma, žmonės dažnai juose laiko moraliai, o ne materialiai brangius daiktus, tačiau bet kuriuo atveju to nežinant bandoma pasiekti vidų.

Seifų spynos pasirinkimas: raktinės

Raktinės spynos yra pigiausias pasirinkimas, tačiau tikrai ne toks saugus. Anksčiau tai buvo vienintelis užraktas, tad žmonės negalėjo rinktis iš kitų alternatyvų. Šiuo metu yra kur kas daugiau galimybių, tad natūralu, kad norisi atrasti geriausią ir tvirčiausią.

Taigi, ieškodami Jums labiausiai tinkamo seifo nepamirškite palyginti užraktų galimybes ir pasirinkti tai, kas Jums labiausiai tinka.

Mechaninės spynos

Mechaninės spynos dažnai pažįstamos iš filmų, kadangi šiuo metu tai nėra populiarus pasirinkimas. Nustebtumėte, kaip dažnai savininkai negali patekti į savo seifo vidų vien todėl, kad paprasčiausiai nesugeba tinkamai sudėti visų skaitmenų, kurie atrakina spyną. Dažnai pasitaiko tokių atvejų, kad vagišiai kur kas greičiau įsilaužia nei savininkai, kurie turi mažai patirties. Taigi, nors tai pigus pasirinkimas, visgi, reikia pagalvoti apie tai, kad nėra itin dažnas.

Skaityti toliau