Mėnesio archyvas: 2013 m. gruodžio mėn.

Automobilių nuoma Vilniuje – reikalingiausia paslauga sugrįžtantiems emigrantams atostogų metu

Visi informaciniai šaltiniai vis garsiau ir garsiau skelbia apie emigrantus: kokie mastai iškeliauja svetur, vyksta “protų nutekėjimas”, mažėja gyventojų skaičius Lietuvoje ir auga vyresnių žmonių karta. Atrodo, vien tik problemos ir galo nesimato. O vieną iš bėdų atvykstantieji į Tėvynę emigrantai įvardina tą, kad čia nėra patogus tarpmiestinis transportas, bilietų kainos irgi nedžiugina. Juk didžioji sugrįžtančiųjų dalis tikrai neturiu jokių privilegijų į lengvatinius bilietus. Jų negalima priskirti nei senjorams, nei studentams. Kartais jie pagalvoja, kad tikrai labiau apsimoka pasinaudoti automobilių nuoma Vilniuje ir taip be jokių problemų aplankyti visoje Lietuvoje išsibarsčiusius giminaičius ir draugus. Tai kelionėmis autobusu ar traukiniu tikrai sunkiai įveiksite, o ir piniginę reiks gerai pakratyti.

automobiliu nuoma vilniujeAutomobilių nuoma Vilniuje tikrai populiari tarp atvykstančių miesto bei šalies svečių. Žinoma, pasitaiko, kad ir vietiniai lietuviai naudojasi šia paslauga. Viską susumavus ir paskaičiavus paaiškėja, kad šeimai, kuri neturi automobilio, labiau apsimoka automobilį nuomotis nei rinktis keliones autobusais, kai norima nuvykti vasarą prie ežero ar jūros, aplankyti kitame Lietuvos pakraštyje gyvenančius senelius ar susiorganizuoti ekskursiją po visą ar bent dalį Lietuvos. Šiais laikais automobilių nuoma yra labai populiari, nes žmonės, kuriems automobilis nėra būtinas pirkinys, mielai ja pasinaudoja. Dažniausiai jie į darbą keliauja viešuoju transportu arba dviračiu, galbūt dirba iš namų, o visi draugai bei artimieji mieliau atvyksta pas juos į svečius arba retsykiais ir patys pas juos nuvyksta.

Kartais kai paskaičiuoji, kiek išlaidų “suvalgo” automobilis, tikrai, žmogau, susimąstai, ar verta išlaikyti tą metalo gabalą. Kad jis važiuotų, reikalingi ir benzinas, ir tepalai, ir visos kitos tvarkingai veikiančios detalės. O jos tikrai nėra pigios. Ir automobilį turintys puikiai žino, kad autoservisai tikrai nesikuklina paprašyti apvalios sumos ne tik už detales, bet ir atliktą darbą. Tad kam visa tai? Žymiai patogiau tiek Lietuvoje gyvenantiems jos piliečiams, tiek į svečius sugrįžtantiems emigrantams yra pasinaudoti automobilių nuoma Vilniuje paslauga ir išsinuomoti automobilį.

Energetinis sertifikatas

Energetinis sertifikatas reikalingas tam, kad būtų nustatytas, koks pastato energetinis naudingumas, tai yra, kiek energijos suvartojama, norint apšildyti pastatą. Energetinis naudingumas išreiškiamas klasėmis, kurios žymimos raidėmis (nuo A iki G). aukščiausia klase laikoma A, ir tai reiškia, kad energijos sunaudojimas yra labai nedidelis. Jei atliekant skaičiavimus nustatoma, kad jūsų pastato energetinis naudingumas yra aukštas, tai gali jums padėti savo namą išnuomoti arba parduoti pačia geriausia kaina. Gana dažnai, ieškant savo būsto, norima, kad ne tik jo kaina būtų protinga, bet ir būsto išlaikymas būtų kuo pigesnis. Taigi, jei galima užtikrinti, kad namo energetinis naudingumas yra aukštas, tai gali padėti namą parduoti brangiau.

Šiandien norint parduoti ar išnuomoti namą, energetinis sertifikatas yra privalomas, taigi, tenka pasiieškoti specialistų, teikiančių tokias paslaugas. Tai nėra taip ir sudėtinga – tikrai galite rasti ne vieną ir net ne dvi įmones, siūlančias tokias paslaugas. Rinktis tikrai yra iš ko, ir jūs galite pasiteirauti kiekvienos įmonėskonkrečiai, kokios šių paslaugų kainos. Žinoma, skirtumas nebus labai didelis. Kaina paprastai priklauso nuo pastato kvadratūros ir nuo jo sudėtingumo. Paprastai atliekant skaičiavimus didelės kvadratūros namuose, kaina už kvadratinį metrą mažėja, taigi, tikrai neverta vargintis, kad už didelio pastato energetinio naudingumo skaičiavimus teks sumokėti krūvą pinigų – taip nebus, nes kainos tikrai įperkamos.

Skaityti toliau

Greita paskola – tai pinigai, gaunami čia ir dabar

Greitis šiais laikais yra labai vertinamas. Darbe esame skatinami dirbti kuo greičiau. Dažnai net nebėra svarbūs rezultatai, o esmė yra pateikti darbai. Jūsų padarytos klaidos jau gali būti niekam nebesvarbios, nes jas visada galima ištaisyti arba iš jų pasimokyti, kad kitą kartų nepasitaikytų. Dabar jau egzistuoja ir greitas maistas, ir greitasis kurjeris, ir greitieji traukiniai bei greita paskola. Atrodo, kad greitis dabar yra viskas. Norima viską gauti, pasiekti bei užsidirbti kuo greičiau. Tad kodėl nepasinaudojus paskola, kuri suteikiama greitai ir pinigų nepapildžius reikiama suma labai paprastai.

greita paskolaViskas, kas yra reikalinga, kad greitos paskolos galėtų Jums pasitarnauti, yra būtinybė turėti daugiau nei 18 metų ir būti Lietuvos Respublikos piliečiu. Tikriausiai daugelis skaitančiųjų šį reikalavimą atitinka. Greita paskola Jums gali būti reikalinga labai paprastoms ir lengvai paaiškinamoms priežastims. Tai: būsto remontas, naujas pirkinys, kelionė, netikėtos išlaidos ar tiesiog kasdieninis pragyvenimas. Dažnai nutinka, kad ir kruopščiai bei detaliai planuojant savo finansus atsiranda „skylė“. Visi patiriame netikėtų išlaidų, tad pasinaudokite greitos paskolos privalumais, kad išvengtumėte finansinių nepatogumų.

Skaityti toliau

Greita paskola

Šiandien sunku būtų rasti žmogų, kuris niekur neskuba, taigi, ir kai prireikia pinigų, paprastai jų reikia nedelsiant. Paskola banke paprastai suteikiama gana negreitai, taigi, tenka pasiieškoti tokių būdų pasiskolinti, kurie būtų paprastesni ir greitesni. Vienas dažniausių pasirinkimų – tai greitieji kreditai, kurie suteikiami gana trumpam laikui, tačiau jie išduodami dar tą pačią dieną po paraiškos pateikimo.

Kartais pasitaiko tikrai apmaudžių situacijų, kuomet pritrūksta pinigų norimam pirkiniui, o tuomet, kai pinigų jau gauname, norimas pirkinys pabrangsta. Taigi, kad taip nenutiktų, trūkstamos pinigų sumos reikia nedelsiant. Ne visi jaučiamės maloniai, prašydami paskolinti pinigų savo draugų ar artimųjų, todėl kredito bendrovės jums siūlo kitą sprendimą – paskolą, kuri gali būti suteikiami dar tą pačią dieną po paraiškos užpildymo. Viskas vyksta labai greitai, taigi, dar tą pačią dieną galite džiaugtis nauju pirkiniu.

Jei jums trūksta, pavyzdžiui, 500 litų, pagalvokite, kada jums patogiau juos grąžinti – ar įstengsite jos grąžinti jau kitą mėnesį, ar norėtumėte šią sumą grąžinti per kelis mėnesius. Pavyzdžiui, galite pasiskolinti šią sumą ir pusei metų – kas mėnesį turėsite mokėti po 113 litų, arba metams – tuomet jums kas mėnesį teks mokėti tik po 63 litus. Nors ir numatomas šioks toks pabrangimas, tačiau jis tikrai nėra toks didelis, be to, jis visai nejuntamas, kai pinigus mokate dalimis.

Skaityti toliau

Stumdomos durys: kam jas galima panaudoti?

Šiandien norint atsinaujinti namus svarbus ne tik baldų funkcionalumas, bet ir jų estetika bei modernumas. Vis dažniau pasirenkami tokie baldai, kurie gaminami pagal užsakymą. Sukurti modernius ir funkcionalius baldus puikiai gali padėti stumdomos durys, kurios gali būti panaudojamos labai įvairiai.

stumdomos durysPavyzdžiui, gana dažnai pasirenkama stumdomas duris, ji norima kambarį pertverti ir padaryti du kambarius. Šis sprendimas dažniausiai pasirenkamas tų žmonių, kurių butas pernelyg ankštas, ir norima kambarį pertverti bei padaryti svetainę bei miegamąjį. Gana dažnai pertvara daroma, jei kambarys yra pailgos formos – gana sudėtinga jį apstatyti baldais taip, kad būtų jauku, ir kambario plotas būtų išnaudotas naudingai.

Skaityti toliau